Weertenaar Weert Gabriëls kandidaat gedeputeerde

Geert Gabriëls uit Weert is kandidaat als gedeputeerde bij de Provincie Limburg. Dat is zojuist bekend gemaakt. Gabriëls is momenteel wethouder namens Weert Lokaal maar is landelijk lid van GroenLinks. Zo stond hij op de 15de plaats van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021.

Rond het middaguur worden de namen officieel bekendgemaakt, meldt 1Limburg. Naast Gabriëls werd al bekend dat oud-CDA Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg, oud-VVD wethouder Stephan Satijn van Venlo en oud-PvdA Tweede Kamerlid, voormalig wethouder van Bergen en ex-statenlid Lia Roefs als gedeputeerden zullen toetreden.

Geert Gabriëls werd genoemd samen met wethouder Ad Roest van Venlo.

De zesde en jongste kandidaat-gedeputeerde is Maarten van Gaans (32). Hij is sinds 2017 politiek adviseur van Rob Jetten, de fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.