Bokkenrijders-film wordt weer opgepakt

De makers van de film ‘Zondebokken’ gaan het project weer oppakken. Begin 2020 zijn ze gestart om samen met ruim honderd vrijwilligers een film over de Bokkenrijders te maken. Door de corona-pandemie kwam de productie zo goed als stil te liggen, maar nu willen de makers weer verder. Dat biedt ook kansen voor nieuwe ‘Zondebokken’ om zich nog aan te melden voor het maken van de film.

Begin 2020, kort voor het uitbreken van de corona-pandemie, plaatste Limburger Rocky Grispen een oproep om hulp bij het maken van een speelfilm over de Bokkenrijders, genaamd Zondebokken. Er werd massaal gehoor gegeven aan deze oproep en uiteindelijk meldden zich ruim 250 ‘Zondebokken’ aan voor de productie. Er werden audities gehouden en iedereen kreeg een plekje in deze ‘gemeenschapsfilm’. De corona-pandemie zorgde ervoor dat de productie grotendeels stil kwam te liggen. De makers willen de draad nu weer oppakken.

‘Werkelijk alles wat tegen kon zitten, heeft ook wel tegen gezeten’, aldus initiatiefnemer Rocky Grispen. ‘Steeds als er versoepelingen kwamen hebben we het project terug proberen op te starten en juist als we dan weer wilden gaan samenkomen, kwamen er toch weer nieuwe regels’, vervolgt hij. Toch hebben Grispen en zijn ‘mede-Zondebokken’ nooit gedacht aan opgeven: ‘Die film moet er komen’, aldus de geboren Maaseikenaar. Samen met een grote groep vrijwilligers bleven ze creatief om ondanks de pandemie de positieve energie vast te houden.

De organisatie is vooral op zoek naar mensen die mee willen helpen met het creëren van de sfeer die past bij de achttiende eeuw waar het verhaal zich afspeelt. Zo dienen locaties omgebouwd te worden naar hoe ze waren in het verleden en dienen ook de acteurs ‘in stijl’ aangekleed te worden.

Om nieuwe mensen de kans te geven om aan te haken wordt er op zaterdag 31 juli een nieuwe kick-off georganiseerd voor (nieuwe) geïnteresseerden. Deze zal plaatsvinden in Cultureel Centrum Achterolmen in Maaseik. De bijeenkomst begint om 14.00 uur en zal duren tot 17.00 uur. Er wordt vooral gezocht naar ‘Zondebokken’ die graag willen ondersteunen bij de productie in bijvoorbeeld het maken van kledij voor de acteurs of het opbouwen/inrichten van filmsets. Naar nieuwe acteurs wordt niet gezocht, want alle rollen zijn al ingevuld.

Inschrijven kan online.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.