Gemeentebestuur Kinrooi: ‘Kom niet naar de Maas!’

Op heel wat plaatsen in de regio zorgt overvloedige regen voor ongeziene omstandigheden. Ook in de Maasgemeenten worden voorzorgen genomen tegen mogelijke wateroverlast. Het gemeentebestuur van Kinrooi vraagt met aandrang om niet naar de Maas te gaan.

In Kinrooi is besloten om de Maasdijk af te sluiten. Enkel plaatselijk verkeer is er nog toegestaan. Andere passanten zijn er niet meer welkom. Het gemeentebestuur roept uitdrukkelijk op om niet ter plaatse te gaan kijken opdat de veiligheidsdiensten indien nodig hun werk kunnen uitvoeren.

Het waterpeil van de Maas is reeds 7 à 8 meter gestegen. Ondanks dat de weersvoorspellingen beter zijn, wordt verwacht dat het peil van de Maas (stroomafwaarts) de komende uren nog zal stijgen met minstens 30 centimeter. Barlisium aan dagstrand de Steenberg en de pop-up ijsbar aan het Bastion zijn reeds ontruimd. De dijk is gesloten met schotbalken zodat de Maasplas nog iets kan stijgen. De palen aan jachthaven de Spaanjerd zouden hoog genoeg zijn om de waterstand aan te kunnen. Houbenhof is gevrijwaard en ook de dieren errond zijn geëvacueerd. In Molenbeersel werd eerder reeds een jeugdkamp ontruimd omwille van de hoge waterstand van de beken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.