Gouverneur roept mensen in Heppeneert op om vrijwillig te evacueren

Volgens de gouverneur van Limburg, Jos Lantmeeters, zijn maar weinig mensen ingegaan op de oproep van gisteren tot vrijwillige evacuatie in de 6 Maasgemeenten. “Het is beperkt gebleven, per gemeente zijn er maar 30 of 40 mensen op ingegaan, die worden nu opgevangen.”

Het waterpeil van de Maas lijkt ondertussen stabiel. “Het is een verhaal van net niet geworden, maar het is wel een historisch hoog peil. In Lanaken bijvoorbeeld is het hoogste punt bereikt en zou het nu gaan zakken. Maar in Maaseik zal het water zeker nog stijgen. In deelgemeente Heppeneert bijvoorbeeld is de toestand nog heel kritiek, mensen daar roep ik op om zeker in te gaan op de vrijwillige evacuatie. We zullen pas vanavond weten of de dijken stand zullen houden”, aldus de gouverneur bij de VRT.

Foto: Eddy Everts

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *