Herinrichting Gruitroderlaan Opoeteren-Maaseik start dinsdag 3 augustus

Dinsdag 3 augustus starten de Stad Maaseik, rioolbeheerder Fluvius en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de herinrichting van de Gruitroderlaan in Opoeteren, Maaseik, vanaf de gemeentegrens met Oudsbergen tot aan de Kortestraat. Tot de zomer van 2022 kan verkeer maar in één richting langs de werken, in de richting van het Kerkplein in Opoeteren-centrum. Er geldt een omleiding richting Oudsbergen.

De vernieuwing van de Gruitroderlaan beoogt meer verkeersveiligheid, vooral voor fietsers. Tussen het kruispunt Neerleestraat/Bovenlee (grens Oudsbergen) en het verhoogde verkeersplateau met de Kortestraat komen aan weerszijden vrijliggende fietspaden. Vanaf de Gerriskapelstraat zijn de fietspaden aanliggend. Het kruispunt met de Gerriskapelstraat wordt volledig heropgebouwd en omgevormd met een middengeleider dat moet dienen als poorteffect naar de zone 50 km/u. De toplaag van de Gruitroderlaan wordt volledig vernieuwd. De gemeentewegen Ridderpadstraat en Kortestraat worden mee aangepakt. Overal wordt de riolering gescheiden aangelegd.

De werken zijn al vanaf maart dit jaar aan de gang, met in eerste instantie de voorbereidende nutswerken. Sinds juni zijn ook de rioleringswerken in de Ridderpadstraat en Kortestraat opgestart. De nutswerken zijn bijna afgerond, de gemeentewegen zouden in het najaar klaar zijn.

Tot nu bleef de verkeershinder relatief beperkt. Volgende week, vanaf dinsdag 3 augustus, schakelen we een versnelling hoger met de riolerings- en wegenwerken op de Gruitroderlaan. Meteen wijzigt ook de verkeerssituatie: verkeer op de gewestweg kan vanaf dan nog maar in één richting langs de werfzone rijden, richting het Kerkplein in Opoeteren-centrum. Verkeer richting Oudsbergen rijdt om via de Niesstraat en de Neerleestraat. Het eenrichtingsverkeer geldt tot het einde van de werken, in de zomer van 2022.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.