Kinrooi is bezig met opruimen na wateroverlast

Deze ochtend werd al vroeg vergaderd om de opruimwerken in in de gemeente Kinrooi te plannen. De gemeentelijke technische dienst is inmiddels daarmee volop gestart. Er zijn enkele initiatieven voor zij die hun solidariteit met getroffen burgers – ook buiten Kinrooi – willen tonen.

Sinds vorige week donderdag heeft de gemeente Kinrooi iedereen zo goed mogelijk op de hoogte gehouden van de gevolgen van de zware regenval en het stijgende Maaspeil. Vandaag is een nieuwe ‘ gemeentelijke fase’ begonnen, met name de opruimingswerken: zandzakken en dranghekken terug verzamelen en enkele containers ‘enkel voor overstromingsafval’ voorzien zodat de opruimwerken vlot kunnen verlopen. De werken concentreren zich vandaag voornamelijk aan Marec en het Tegelhuuske.

De gemeente Kinrooi voorziet zelf geen inzamel- of hulpacties maar dat mag inwoners niet beletten om te helpen als men dat wil. De gemeente ondersteunt de actie van het Rode Kruis dat opriep om geen spullen te verzamelen maar om geld in te zamelen voor getroffen burgers.

Wanneer men liever de handen uit de mouwen steekt kan men zich online registreren en aanmelden als (crisis)vrijwilliger. Het Rode Kruis brengt alle taken in kaart zodat de vrijwilligers zinvol ingezet kunnen worden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.