Ontdek de jarige gemeente Kinrooi met een interactieve fietstocht app

Op 18 september 2021 bestaat Kinrooi 50 jaar als fusiegemeente. Als alles naar wens verloopt zal er op 16-17-18 september 2021 feest gevierd worden aan het Bastion in Kessenich. Wie de jarige nu al wil vieren en ontdekken, kan een interactieve fietstocht doen met lussen in de vijf dorpen Geistingen, Kessenich, Kinrooi, Ophoven en Molenbeersel.

Burgemeester Jo Brouns: “Ondanks corona zijn diverse werkgroepen al enkele maanden via online meetings bezig met de voorbereidingen voor de festiviteiten. Die inzet is mooi om te zien en we kunnen enkel hopen dat dat positivisme medio september beloond zal worden met een geslaagd verjaardagsfeest. Als gemeentebestuur moeten we de coronamaatregelen van dat moment natuurlijk respecteren. We kiezen er resoluut voor om te vieren zonder al te veel beperkingen en als dat niet mogelijk zou zijn om eventueel een jaartje uit te stellen, maar het gaat nu stilaan de goeie kant op… In dat opzicht is de keuze van een outdoor feestlocatie weloverwogen. Het Bastion in Kessenich zal dan drie dagen in het teken staan van de festiviteiten voor onze jarige Abraham of Sarah.”

Schepen van feestelijkheden Mark Hoedemakers: “Passend in mijn bevoegdheid ben ik ook voorzitter van de stuurgroep 50 jaar Kinrooi. Ik vertel geen nieuws als een feest voorbereiden in coronatijden niet eenvoudig is. Het exacte feestprogramma volgt maar we wilden ook iets achter de hand hebben voor het geval écht feest vieren nog niet zou kunnen of mogen.”

Zo werd er een interactieve fiets(zoek)tocht met wedstrijdelement uitgewerkt waarbij men alle dorpen per fiets kan ontdekken via een app op de smartphone. Aan de hand van een digitale kaart kan je vijf routes afleggen of gewoon lukraak naar verschillende waypoints of hotspots fietsen. Als je bij een punt aankomt, kan je een vraag of opdracht ontgrendelen. Daar kan je vervolgens punten mee verdienen en ook letters verkrijgen. Het uiteindelijk doel is een spreuk vinden die je een mooie prijs kan opleveren. Hoe meer hotspots je bezoekt, hoe meer letters je kan
verzamelen voor de spreuk of het eindspel. Tussentijds kan je ook zien hoe je het doet met de puntenscore ten opzichte van de andere deelnemers. Het is een totaal nieuw gegeven voor de gemeente Kinrooi en ik ben ervan overtuigd dat de deelnemers zeker nog plekjes en nieuwe weetjes gaan ontdekken. Alleszins is het een zeer leuk initiatief om 5 keer ongeveer 10 plekjes in ieder dorp te ontdekken en er tegelijk een wedstrijd aan te koppelen. Het is daarenboven de bedoeling om de fietstocht app ook toeristisch te promoten via Visit Kinrooi. Je zou het dus zelfs ook met hun nieuwe Kinrooi e-cars – de elektrische golfkarretjes – kunnen doen!

Vijf fietstochten vertrekken aan het gemeentehuis
Het onlangs gerenoveerde gemeentehuis is het symbool van de fusie wegens destijds in het geografische midden van de vijf dorpen ingeplant met het idee dat de verplaatsing naar het administratief hart van de gemeente voor iedereen ongeveer even ver is. Gezien het een fusiefietstocht is kan men van daaruit dan ook starten met iedere fietstocht. Er zijn in totaal vijf lussen mogelijk van 10 à 12 km mogelijk. Enkel de route voor Molenbeersel bedraagt rond de 20 km. Binnen de app is het echter ook mogelijk om punten van verschillende tochten te
combineren. Per dorp is er een zo veilig mogelijke fietsroute tussen de hotspots uitgewerkt. De app Mobile Adventures kan nu al gratis gedownload worden.

Vervolgens dient men via die app een QR-code te scannen. Die is sinds 25 juni beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen de uitleg en de tochten al eens bekijken en dan is het hopen dat de fietstochten vanaf 1 juli massaal gedaan worden.

Corona outdoor expo voor het gemeentehuis
Een leuke extra voor wie gaat fietsen is dat we binnenkort voor het gemeentehuis ook de outdoor corona expo openen. De maatregelen zette het afgelopen anderhalf jaar iedereen aan om meer te bewegen in de eigen omgeving. Kinrooi koppelde dit aan een wedstrijd om lokale pareltjes in beeld te krijgen. De opdracht luidde: Maak onderweg een leuke foto van jezelf, je gezin, je hond, een leuk landschap, een bezienswaardigheid of iets typisch uit het coronatijdperk. Uit de 341 inzendingen koos een vakkundige jury 31 winnaars. Een tijdelijke tentoonstelling in
GC De Stegel is voor later. De coronaproof outdoor expo is permanent te bekijken op het grasveld voor het gemeentehuis vanaf begin juli.

Save the date… 16-17-18 september 2021
Burgemeester Jo Brouns: “De stuurgroep rond het jubileum lichtte de voorbije dagen al een tipje van de feestsluier.”\

Dit staat er op het programma:
donderdag 16 september
vanaf 17.00 uur afterwork dinner met fingerfood
vanaf 20.00 uur afterwork party met Level Six & DJ Boyd

vrijdag 17 september
vanaf 17.30 uur vrijwilligersfeest (enkel op uitnodiging voor vrijwilligers)
vanaf 20.00 uur Vlaanderen zingt !

zaterdag 18 september
12.30 – 14.00 uur academische zitting (op uitnodiging)
vanaf 14.00 uur gezellige namiddag aan het Bastion met groot waterspektakel à la Ter Land, ter zee en in de lucht, kinderanimatie en kids-party met DJ Kurt Gielen (vanaf 16.30 uur)
vanaf 18.30 uur afsluitende party met DJ Kurt Gielen & live muziek

Veel helpende handen gevraagd !
Om de feestelijkheden te organiseren zijn er tal van vrijwilligers nodig. De dienst vrije tijd in GC De Stegel is dan ook op zoek naar helpende handen om alles (tap, bediening, bonnenverkoop, …) in goede banen te leiden. Voor Vlaanderen zingt! zoeken we een 30-tal voorzangers: ambiancemakers die het grote publiek goed op gang kunnen krijgen. Wie zich de opening van het Bastion in juni 2017 meemaakte, zal zich zeker de gezellige meezingavond herinneren. Die komt er dus opnieuw op vrijdag 17 september 2021.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.