Outdoor corona expo opgebouwd aan het gemeentehuis van Kinrooi

Heb je binnenkort een bezoek gepland aan het gemeentehuis of passeer je in de buurt met een fietstocht? Neem dan zeker even de tijd voor een korte wandeling op het grasveld voor het administratief centrum. Daar hebben de medewerkers van de technische dienst vorige week een outdoor corona expo opgebouwd.

Burgemeester Jo Brouns: “Toen onze inwoners in den beginne van het coronatijdperk gedwongen werden om enkel in de eigen buurt te bewegen, lanceerde de dienst vrije tijd een fotowedstrijd. Tot 31 augustus 2020 kon iedereen leuke foto’s insturen: van jezelf, je gezin, je hond, een leuk landschap of een bezienswaardigheid. Op die manier verzamelden we heel wat pareltjes voor de Corona-expo.”

Schepen van cultuur en vrije tijd Mark Hoedemakers: “Uit de 341 ingezonden foto’s koos een vakkundige jury 31 winnaars. Initieel was het de bedoeling om – net zoals andere jaren – het cultuurseizoen te openen met een fototentoonstelling in GC De Stegel. In september 2020 was dat nog niet mogelijk om de gekende redenen. We hopen dat het dit jaar in september wel zal lukken om de foto’s daar tentoon te stellen. De winnaars krijgen na de indoor expo in GC De Stegel een canvas van hun foto. Maar je hoeft zo lang niet te wachten als je de winnende foto’s wil bewonderen…”

Lokale leverancier Maverick drukte de winnende foto’s ook in full colour af op HPL-platen van 133 x 100 cm. De voorbije dagen waren de medewerkers van de technische dienst druk in de weer met de opbouw van de outdoor expo. Het resultaat mag gezien worden en is zeker een wandeling voor het gemeentehuis waard.

Extraatje voor fiets(zoek)tocht 50 jaar Kinrooi
Naar aanleiding van 50 jaar Kinrooi werd recent een fietszoektocht met lussen door de vijf dorpen ontwikkeld. Aan de hand van een app kan men op zoek gaan naar 10 plekjes in ieder dorp. Wie de hotspots bezoekt en de bijbehorende vragen beantwoordt, maakt dit najaar kans op een leuke prijs. De start van iedere fietslus is aan het gemeentehuis. Daar hebben we dankzij de outdoor corona expo nu een extra element of bezienswaardigheid aan toegevoegd. We hopen dat deze zomer veel inwoners en toeristen de expo bezoeken én de fietszoektocht doen. Meer info over de fietszoektocht is online te vinden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *