Preventieve evacuatie overstromingsgevoelige gebieden

Ten gevolge van de hevige regenval van de afgelopen dagen staan de debieten op de Maas historisch hoog. De voorspellingen wijzen uit dat de situatie enkel zal verergeren. Er worden mogelijke debieten voorspeld tot 3.750 m³/sec. Dat is al 100 jaar niet meer gebeurd. Daarom werd er beslist om preventieve maatregelen te treffen in de Maasgemeenten Maasmechelen, Lanaken, Maaseik, Dilsen-Stokkem en Kinrooi.

Online wordt door de gemeente Kinrooi de situatie op de voet weergegeven.

Aan de mensen die in overstromingsgevoelige gebieden wonen wordt geadviseerd om te evacueren naar familie of vrienden. De mensen die in deze gebieden wonen worden via BE-Alert verwittigd. De politie voorziet extra toezicht.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Preventieve evacuatie overstromingsgevoelige gebieden”

  1. Bedankt voor Jullie info, misschien delen met TV Limburg , want hun info is niet Zo Aktueel als die van Jullie. Merci

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.