Vaccinatiecentrum Neeroeteren blijft operationeel; situatie wordt op de voet gevolgd

Het Vaccinatiecentrum in Neeroeteren blijft ondanks het hoge water in het Maasland operationeel. “Mensen die een afspraak hebben roepen we op om zeker te komen om zich te laten vaccineren”, aldus de Stad Maaseik.

Het Stadsbestuur in Maaseik vraagt verder aan mensen die niet in de nabijheid van de Maas moeten zijn, om weg te blijven. “De ondergrondse parkeergarages worden gesloten. Personen die hier een voertuig hebben staan vragen we dit zo snel mogelijk in veiligheid te komen brengen”, zo communiceert de Stad Maaseik. Ook de Pater Sangersbrug over de Maas is uit voorzorg afgesloten.

Burgemeester Jo Brouns van Kinrooi reageert: “De situatie in Kinrooi is tot zover onder controle. De rivierkundige ingrepen voor het verruimen van de rivierbedding van de Maas hebben hun nut de afgelopen dagen zeker bewezen! Het debiet dat we bereikt hebben vannacht was hoger dan in 1993 werd ons net bevestigd, dus de situatie is echt gevaarlijk geweest!”

In Maaseik en Kinrooi kan het waterpeil nog ietsje toenemen. Rond de middag verwacht men dat het waterpeil nog zo’n tien centimeter gestegen is.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *