Vinkenbierwandeling doorkruist Kinrooise Maasdorpen

Visit Kinrooi en het bestuur van vzw Geistinger Vinkenbier openen officieel de Vinkenbierwandeling. Tijdens deze tocht van acht kilometer treedt u in de voetsporen van Jan Vinken, meer bepaald de derde generatie. Jan Vinken neemt u mee op pad door zijn levensverhaal en laat u alle interessante plekjes bewonderen. Beantwoordt u na deze tocht de quiz volledig juist? Dan krijgt u een Vinkenbier als souvenir mee naar huis. De brochure is verkrijgbaar bij Visit Kinrooi.

Met de Vinkenbierwandeling zetten Visit Kinrooi en het Vinkenbierbestuur een nieuwe stap om zowel de Vinkenbieren als culinair Kinrooi verder op de kaart te zetten. In samenwerking met de Kinrooise ondernemers brengen ze het verhaal van Jan Vinken verder tot leven.

Jean Smeets en Jan Vinken, voorzitter en ondervoorzitter van vzw Geistinger Vinkenbier: “We zijn zeer opgetogen dat we vandaag deze wandeling mee in de kijker mogen plaatsen. Als bestuur van het Geistinger Vinkenbier was het enkele jaren geleden reeds ons plan om het Vinkenbier nieuw leven in te blazen. Met het Vinkenbier en de Maaslenjer Tripel kunnen we wat dat betreft alvast van een succes spreken. Maar daar hoeft het natuurlijk niet te eindigen. Toen Visit Kinrooi ons nog ver voor het coronavirus contacteerde om het Vinkenbier ook toeristisch te vermarkten, hebben we natuurlijk niet lang getwijfeld en mee onze schouders onder dit project gezet.”

Jo Brouns, burgemeester van Kinrooi: “Het is mooi om te zien dat Kinrooi zich steeds verder blijft profileren als culinaire gemeente. Enkele jaren geleden werd het recept van het Vinkenbier terug van onder het stof gehaald, met vandaag twee heerlijke lokale biertjes als resultaat. Dat is een betekeniswaarde waarvan wij vonden dat we het verder moesten uitdragen. Dus hebben we de koppen bij elkaar gestoken en zijn uiteindelijk tot een resultaat gekomen waarbij we ook de link leggen met Kinrooi als fantastische wandelgemeente.”

Sylvie Henckens, schepen en bestuurslid vzw Geistinger Vinkenbier: “Als bestuurslid heb ik deze ontwikkeling van zeer nabij gevolgd. Een nieuw product waarbij we zowel onze eigen inwoners als gasten motiveren om te bewegen én een vleugje van onze ‘couleur locale’ mee te pikken, is voor onze gemeente zeker een meerwaarde. Het Vinkenbier heeft een grote traditie en een uniek verhaal. Daarnaast zijn de bieren ook gewoon ontzettend lekker. Redenen genoeg om de biertjes tijdens deze wandeling – met mate – zelf eens te proberen.”

Mathy Kwaspen, voorzitter Visit Kinrooi: “Met de Vinkenbierwandeling levert Visit Kinrooi een product af dat nogmaals aantoont dat lokaal ondernemerschap ontzettend belangrijk is. Zowel onze gasten als onze eigen inwoners maken kennis met dit unieke verhaal én onze prachtige ondernemers tijdens een gezellige wandeling. Visit Kinrooi biedt trouwens een alternatief voor zij die moeilijker te been zijn. De route is namelijk ook geschikt voor de Kinrooise E-Cars.”

De wandeling werd volledig uitgestippeld. De brochure is verkrijgbaar bij Visit Kinrooi en kost €3,00 per persoon.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.