Festiviteiten 50 jaar Kinrooi uitgesteld naar volgend jaar

Op 18 september 2021 bestaat Kinrooi 50 jaar als fusiegemeente. Begin juli maakte het gemeentebestuur het feestprogramma bekend voor midden september 2021. Ondanks alle voorbereidingen is nu beslist om de festiviteiten een jaartje uit te stellen. De interactieve fiets(zoek)tocht die begin juli gelanceerd werd, blijft wel nog beschikbaar.

Burgemeester Jo Brouns: “Ondanks corona waren diverse werkgroepen al enkele maanden in de weer met de voorbereidingen voor de festiviteiten. Het is jammer om te zien dat die inzet (nog) niet beloond kan worden met het voorziene programma. Het was sowieso de bedoeling om als gemeentebestuur de coronamaatregelen van het moment te respecteren maar die beletten tegelijk het echt vrij kunnen feesten. Dat is ook altijd een voorwaarde geweest: we willen feest vieren zonder al teveel beperkingen en daar kunnen we nu in de laatste rechte lijn van alle boekingen en voorbereidingen niet 100% zeker over zijn. ’50 jaar Kinrooi’ gaat dus niet door in 2021. Maar uitstel is geen afstel. Het is wel de bedoeling om het feestprogramma in 2022 te hernemen. Het werk en de voorbereidingen zijn zeker niet voor niets geweest.”

Schepen van feestelijkheden en voorzitter van de stuurgroep ’50 jaar Kinrooi’, Mark Hoedemakers: In de eerste plaats zou ik graag iedereen danken die bij de voorbereidingen betrokken was en hier al volop aan meewerkte, maar een evenement zoals Vlaanderen zingt, doe je niet aan tafels van 8 personen. En wie wil er naar een fuif waar je – volgens de regels van dit moment – niet mag dansen? Ik ben altijd in de overtuiging geweest dat we midden september in het rijk van de vrijheid zaten. De keuze van een outdoor feestlocatie – Het Bastion in Kessenich – was wel doordacht. Echter, een publiek controleren in functie van de coronamaatregelen – vaccinatie bewijzen, negatieve test voorleggen, temperatuurcontrole bij aankomst, … – staat een beetje haaks op vrij kunnen feesten. Vandaar de moeilijke maar terechte beslissing om alles uit te stellen. Als gemeentebestuur hebben we per slot van rekening ook nog altijd een voorbeeldfunctie en waren er ook twijfels of iedereen nu al staat te springen om samen schouder aan schouder feest te vieren.”

’50 Jaar Kinrooi’ wordt verschoven naar 24, 25 en 26 juni 2022.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.