Kinrooi herhaalt initiatief succesvolle zomerschool

De laatste 2 weken van augustus zullen 28 kinderen van het lager onderwijs opnieuw naar de zomerschool in Kinrooi kunnen gaan. Gisteren werden de laatste praktische voorbereidingen gedaan met de leerkrachten die dit gemeentelijk initiatief zullen begeleiden. Maandag 19 augustus is de eerste schooldag van de Kinrooise zomerschool. In de tweede week komt er een bijzondere interim-leerkracht helpen.

Burgemeester Jo Brouns: “Omdat corona eind vorig schooljaar een invloed had op de schoolse prestaties van sommige leerlingen, was Kinrooi direct bereid om een initiatief zoals de zomerschool te organiseren. Vorig jaar waren er 4 leerkrachten voor 19 leerlingen. Het concept van voormiddag les en een meer ontspannende namiddag met sport en spel heeft gewerkt. Navraag leert dat de zomerschool een gunstig effect had op de leerlingen die het vorig jaar volgden. Als je met gemiddeld 1 leerkracht voor 5 leerlingen gericht kan werken aan een bepaalde achterstand, is dat immers zeer effectief.”

Schepen van onderwijs Mark Hoedemakers: “Het gemeentebestuur krijgt van de lagere scholen een lijst met leerlingen die volgens de klasleraar uitgenodigd mogen worden voor de zomerschool. Zij hebben dan de vrije keuze om al dan niet de zomerschool te volgen. Van alle Kinrooise lagere scholen samen kregen 35 leerlingen een uitnodiging. 80% daarvan ging in op de uitnodiging. Zo hebben we 10 kinderen van de eerste graad, 13 leerlingen van de tweede graad en 5 leerlingen van de derde graad (allen 5de leerjaar) in de zomerschool van 2021.”

Schepen van onderwijs Mark Hoedemakers: “Begin juli publiceerden we de vacature om leerkrachten te werven aan de zomerschool. Twee ervan zijn bekende gezichten want zij werkten vorig jaar reeds mee aan ons initiatief. De andere 2 collega’s wilden er graag opnieuw bij zijn maar hadden een goede reden om dat niet te doen: eentje was op vakantie terwijl de andere – mede dankzij de ervaring van vorig jaar – nu een vaste betrekking heeft voor het hele schooljaar en dus bezig is met de voorbereiding voor de eigen klas eind augustus.”

“Maar 3 nieuwe gezichten versterken het team van de zomerschool zodat we dit jaar met 5 leerkrachten voor 28 leerlingen zijn. Gisteren werd afgesproken dat we 2 leerkrachten inzetten voor de 10 leerlingen van de eerste graad. Twee andere leerkrachten zullen zich dan bezighouden met de 13 leerlingen van de tweede graad. Voor de 5 leerlingen van het vijfde leerjaar hebben we last minute nog een vijfde leerkracht gevonden. In de tweede week zullen ze een dag trouwens uitzonderlijke hulp krijgen van… minister Wouter Beke”, aldus schepen Hoedemakers.

Burgemeester Jo Brouns: “De Vlaamse regering schat het initiatief van de zomerschool hoog in en wil dat in de toekomst ook verankeren en bestendigen. De praktische organisatie hebben we lokaal goed voor elkaar maar financiële middelen om dergelijk project te kunnen verwezenlijken, zijn natuurlijk altijd welkom. We kijken alvast uit naar de komst van minister Beke die voor eventjes als meester Wouter in Kinrooi zal fungeren.”

Op de foto: Schepen van onderwijs Mark Hoedemakers met 3 van de 5 leerkrachten voor de zomerschool in Kinrooi (van links naar rechts): Mariche Swennen, Lotte Bruckers en Sofie Lantmeeters. Janne Segers en Ton Vedder naam staan niet op de foto.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *