Al dansend Kinrooi verkennen met TikTok

Vanaf vandaag kun je de gemeente Kinrooi verkennen met een TikTok-wandeling. Tijdens de wandeling van ongeveer4,5 kilometer ontdek je al dansend de leukste plekjes van Ophoven en Geistingen. Dansen rond de vuurtoren of met de jachthaven op de achtergrond? Het kan allemaal. Het initiatief ontstond uit een gezamenlijk idee van Visit Kinrooi en de gemeentelijke jeugddienst. Voor de praktische uitwerking werd beroep gedaan op de dansers en danseressen van dansgroep Be Urban in Maaseik.

Schepen van jeugd Peter Nies: “TikTok is vandaag de dag alomtegenwoordig in het leven van de jongeren. Iedere dag weer worden miljoenen filmpjes op het medium geplaatst. Het is dan evident dat je door je aanwezigheid op TikTok ook vele jongeren kan bereiken. Met deze TikTok-wandeling zetten we onze gemeente op een ludieke, speelse en vernieuwende manier nog eens extra in de kijker. Natuurlijk willen we de dansers en danseressen, alsook de leidinggevenden, van dansgroep Be Urban bedanken voor de praktische uitwerking. Een idee blijft maar een idee zonder de juiste mensen op de juiste plaats.”

Burgemeester Jo Brouns: “Kinrooi beschikt over unieke locaties die zeker het bezoeken waard zijn. Die kan je dan communiceren via Facebook of Instagram, maar het is wel duidelijk dat het mediumTikTokde afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen. Op toeristisch vlak zetten we onze gemeente graag in de kijker via allerlei kanalen. Visit Kinrooi zet daarvoor dagelijks alles in het werk. Met TikTok voegen we hier een nieuwe dimensie aan toe. Met de TikTok-wandeling beschikken we over een nieuw product in ons toeristisch gamma dat mikt op jongeren en gezinnen met kinderen.”

Mathy Kwaspen, voorzitter Visit Kinrooi: “Facebook en Instagram met hun hashtags, maar ook zeker TikTok zijn media en begrippen waar we vandaag niet meer omheen kunnen. Het is dus met bijzonder genoegen dat we vanaf nu een TikTok-wandeling via Visit Kinrooi kunnen aanbieden. Dank aan de ouders en de dansers van Be Urban, aan de mensen van de jeugddienst en aan de opnameploeg om dit project te realiseren. De werkgroep koos echt toffe locaties en geschikte liedjes waardoor deze wandeling het ganse jaar een plezierige ervaring blijft.”

De TikTok-wandeling is gratis te downloaden.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.