Kermis Stramproy gaat door

kermis-

Kermis Stramproy gaat door en vindt plaats van zaterdag 11 tot en met dinsdag 14 september 2021. Dat heeft het college van B&W van Weert besloten. Op de traditionele locaties van kermis Stramproy: Kerkplein en een gedeelte van de Julianastraat, is het mogelijk om coronaproof een kermis te organiseren. De attractielijst wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Kermiswethouder Paul Sterk: “We hebben hard gewerkt om in Stramproy een kermis te organiseren die past binnen de huidige coronamaatregelen. Kermis draagt immers in positieve zin bij aan de sociale eenheid in het dorp. We willen dat de inwoners van Stramproy op een veilige en verantwoorde manier kermis kunnen vieren.”

De twee ‘kermispleinen’ worden omheind met hekken met 1 ingang en 1 uitgang. Bij de in- en uitgang staan druktemeters en telcamera’s. Het publiek moet rekening houden met eventuele wachtrijen bij de ingangen van de pleinen. Vol is vol. Met deze maatregelen is het mogelijk de kermis te organiseren binnen de huidige coronamaatregelen en de 1,5 meter afstandsregel.

Hoeveel bezoekers de kermis Stramproy gaat trekken is mede afhankelijk van de attracties die zich aanmelden voor de kermis. Check voor vertrek de online druktemeters.

De verwachte extra kosten voor de kermis Stramproy passen binnen het budget voor dorpskermissen. Er is ruimte omdat vanwege corona een aantal dorpskermissen niet is doorgegaan.

Ook Kermis Weert zal doorgang vinden, maar wel onder strikte voorwaarden. Zo moet de openbare orde en veiligheid gegarandeerd kunnen worden. Bovendien moet de gemeenteraad nog akkoord gaan met een verwacht tekort van € 127.000,-. Daarnaast zal de kermis vanwege de coronamaatregelen kleiner van opzet zijn met een maximum aantal van 2500 bezoekers tegelijkertijd. De kermis vindt plaats op het grasveld naast de stadsbrug, het Bassin en Kasteelplein.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *