Kessenicherveld en Linssenhof nu definitief als nieuwe straatnamen in Kessenich

Kessenich

In Kessenich is men volop bezig aan twee nieuwe verkavelingen. Op 7 juni 2021 volgde de gemeenteraad het advies van de gemeentelijke culturele raad om Kessenicherveld en Linssenhof als namen te kiezen. De officiële procedure voor naamgeving bestaat uit een voorlopige en definitieve goedkeuring.

Aangezien er geen opmerkingen binnen kwamen op de voorlopige naamgeving, ging de gemeenteraad op 9 september 2021 over tot de definitieve goedkeuring van deze straatnamen. De nieuwe gemeentelijke verkaveling tussen de Veldstraat, Meierstraat en de toegangsweg van de sporthal krijgt de naam Kessenicherveld. Voor de privé verkaveling tussen Veldstraat, Meierstraat en Dorpsstraat is Linssenhof voorgesteld als naam. Deze namen resulteerden uit tal van adviezen opgevraagd aan specialisten ter zake. Die kwamen met twintig naamvoorstellen waarvan deze twee behouden werden.

Kessenicherveld verwijst naar de historische benaming van dit gebied in de Atlas der Buurtwegen. Linssenhof is een verwijzing naar de boerderij die altijd op die plaats gelegen heeft en die beheerd werd door de familie Linssen. Tijdens de laatste generatie was dat trouwens door Gerard Linssen en Maria Meersman, de eerste vrouwelijke schepen van de gemeente Kinrooi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.