Maas Trek 2021 komt er weer aan

Zondag 3 oktober 2021 kan je voor het zevende jaar op rij het RivierPark Maasvallei te voet verkennen tijdens het grensoverschrijdend wandelevenement ‘Maas Trek’. Dit jaar trekken we opnieuw naar het meest zuidelijke stukje van de Maasvallei, in de gemeenten Maastricht, Meerssen, Maasmechelen en Lanaken, volgens het gekende recept!

Wandel tussen de grote grazers en door echt wilde riviernatuur in Borgharen, en ontdek archeologische vondsten in de Kasteelhoeve. Ook Voulwames, Geulle aan de Maas en Herbricht geven hun geheimen prijs die dag. De langste route (23 km) leidt je langs Vlaamse oever door het kleine dorpje Herbricht en het prachtige natuurgebied langs dit overstromingsgevoelige dorp.

Leuk weetje: Voor deze editie hebben we van Rijkswaterstaat uitzonderlijk toestemming gekregen om over het stuw van Borgharen te wandelen! Je moet er wel wat kilometers voor over hebben want enkel de 14 en 23km lopen hier langs.

Onderweg kan je even verpozen bij de verschillende stempelposten in de Brigidahoeve (Itteren), Haarderhof (Borgharen), De Twie Keuninge (Uikhoven) of Hartelstein (Itteren).

Deze editie van de Maas Trek wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeentes Maasmechelen, Maastricht, Lanaken en Meerssen, Walking Limburg, Consortium Grensmaas, Rijkswaterstaat en de natuurverenigingen Limburgs Landschap, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *