Veiliger fietsen rond rotonde Kinrooi centrum

De werken aan de rotonde in Kinrooi zijn klaar. Nu zijn er vrijliggende fietspaden en fiets- en voetgangersoversteken op de zijtakken. Dit zal de verkeersveiligheid op de schoolroute verbeteren. Wel opgelet: de voorrangsregels zijn voor fietsers nu anders zijn dan voorheen.

Het is misschien even wennen, want op de kruisingen heeft het gemotoriseerd verkeer voortaan voorrang, zoals het verkeersreglement voorschrijft. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) rustte de rotonde uit met vrijliggende fietspaden in betonstraatstenen. De fietspaden liggen nu verder weg van de rijweg. Zo hebben automobilisten een beter zicht op fietsers die de rotonde op- en afrijden. Fietsers en voetgangers kunnen nu oversteken op vier veilige oversteekplaatsen. De opstelzone voor fietsers aan die oversteekplaatsen werd groter zodat wachtende fietsers het doorgaand fietsverkeer niet belemmeren.

De werken aan de rotonde startten begin augustus en verliepen volgens plan, om netjes voor de start van het schooljaar in september klaar te zijn. De nieuwe markeringen worden eind deze week nog aangebracht.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *