23 Nieuwe KMO-units bij De 7 Ambachten

In Kinrooi loopt een vergunningsaanvraag om op de site van De 7 Ambachten in Ophoven 23 nieuwe KMO-units te voorzien. Het idee komt overgewaaid uit West- en Oost-Vlaanderen. De joint venture Heris is verantwoordelijk voor het project in Kinrooi dat ideaal is voor kleinere bedrijven en dat wellicht nog dit najaar in uitvoering zal gaan.

Burgemeester Jo Brouns: “De overblijfselen van de oude overdekte rommelmarkt De 7 Ambachten langs de Venlosesteenweg in Ophoven zullen binnenkort helemaal verdwijnen. Bij de vergunningsaanvraag voor het nieuwe project, zit namelijk ook de sloopvergunning van de bestaande gebouwen. Aanvankelijk hadden we dit gebied willen voorzien als woonuitbreiding maar dat idee is aan de kant geschoven. Het perceel is volgens het gewestplan nog steeds een gebied voor ambachtelijke bedrijven en kleine en middelgrote ondernemingen (KMO). Dat maakt het mogelijk om aan kleinere bedrijven waar een industriezone zoals Leuerbroek te groot voor is een pasklare oplossing te bieden.”

Schepen van lokale economie Peter Nies: “De ontwikkeling van de bedrijfsverzamelgebouwen komt steeds vaker voor. Voor het project in Kinrooi bundelen de West-Vlaamse vastgoedontwikkelaar Hercull en het Limburgs klimaatbedrijf Isola de krachten. Als Heris staan ze als nieuwe industriële vastgoedspeler in voor de ontwikkeling van de 23 KMO-units met een oppervlakte tussen 140 en 290 vierkante meter. Ruimte creëren om duurzaam te ondernemen, is hun motto. Het project in Ophoven zal de naam Kallisto krijgen.”

Burgemeester Jo Brouns: “De bouwhoogte van de units schommelt tussen de 7 en 8 meter. Het algemene gevelbeeld zal bestaan uit grijze betonplint en grijze aluminium sandwichpanelen. Voor diversiteit op de site zelf, wordt gevarieerd in drie kleuren schrijnwerk: donker grijs, donker blauw en zwart. Rondom de site zijn er groenbuffers voor de omwonenden voorzien (zie foto). Ter hoogte van de inrit aan de Venlosesteenweg komt een zuil met aanduiding van de bedrijven in deze KMO-site. De units zullen te koop aangeboden worden. Door verschillende bedrijven zich hier te laten vestigen en te werken met een parkmanagement wordt een kwalitatieve ontwikkeling van de site gewaarborgd en wordt versnippering tegengegaan. De ontwikkeling staat bovendien ook garant voor een duurzaam ruimtegebruik van het beschikbare terrein.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *