Bree krijgt eerste woonbuurt met leefcoaches voor jong en oud

Op het voormalige kloosterdomein Gerkenberg wordt zondag met een groot feest de nagelnieuwe woonbuurt ‘Triamant Bree’ geopend. Bijzonder is dat alle bewoners in deze woon- en leefbuurt er straks op een doorgedreven manier begeleid worden door een heuse leefcoach. Die helpt ze om een duurzamere levensstijl te ontwikkelen. Dat gaat van meer gevarieerde voeding over intellectuele stimulatie en relaxatieoefeningen tot meer sociale contacten. Alles om een zo kwaliteitsvol en gezond leven te leiden. “We zijn vereerd om zo’n uniek concept te verwelkomen in onze stad”, aldus burgemeester Liesbeth Van der Auwera, die zaterdag al de nieuwe buurt officieel zal inhuldigen.

Wie dit weekend een leuke zondagsactiviteit zoekt, moet zeker langsgaan op het voormalige kloosterdomein Gerkenberg. Alle inwoners van Bree en omstreken kunnen er vanaf 13 uur terecht voor de feestelijke opening van de nieuwe Triamant woonbuurt. Op het domein organiseert woon- en leefbuurtontwikkelaar Triamant tal van leuke activiteiten voor jong en oud, zoals een familiequiz, een oldtimerhappening, een auto- en huisdierenzegening, een memory lane photo booth, kinderanimatie en muziek.

Burgemeester Liesbeth Van der Auwera zal zaterdag al de woonbuurt officieel inhuldigen. Concreet is ‘Triamant Bree’ een woonbuurt met 148 flats en studio’s. Die worden aangevuld met “stedelijke toevoegingen” zoals een brasserie, wassalon, en zelfs vergader- en eventmogelijkheden. Bewoners kunnen à la carte een beroep doen op diensten zoals huishoudhulp, was-, strijk- of boodschappenservice. Handig voor wie een dagje ouder wordt, er alleen voor staat of met een rollator beperkt is in mogelijkheden.

Bijzonder aan Triamant Bree is dat er gewerkt wordt met een leefcoach die (buurt)bewoners helpt mekaar te vinden en een prettige en gezonde(re) levensstijl te ontwikkelen. Zowel de jongere als de oudere buurtbewoners kunnen een beroep doen op die begeleiding. Een unieke aanpak in Vlaanderen, die niet uit de lucht komt vallen. Recent onderzoek wijst immers uit dat levensstijl en omgeving een enorme impact hebben op de gezondheid. Met een gezonde levensstijl stijgen de kansen op extra levensjaren en daalt het risico op diabetes, hart- en longziekten. Je leeft dus niet alleen langer, maar krijgt ook nog eens meer gezonde levensjaren cadeau. Net daarom zet Triamant dus volop in op levensstijl.

Triamant Bree is de vijfde woon- en leefbuurt die Triamant opent. In Puurs staat de zesde buurt al in de steigers.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *