Kinroois’ journalist Timmie Van Diepen bij nacht van de geschiedenis

Het nationale bestuur van het Davidsfonds heeft geoordeeld om ‘De Nacht van de Geschiedenis’ begin november in te plannen. Het thema dat dit jaar centraal staat heet ‘Nieuwe tradities’. In de gemeente Kinrooi pakt men dit op met een lezing van journalist Timmie Van Diepen uit de eigen gemeente.

Sinds de eeuwwending verandert de wereld in een razend tempo. Natuurlijk evolueert de muziek- en modewereld, maar nu ook steeds sneller onze manier van spelen, studeren, koken, eten, communiceren, shoppen, … Dit alles heeft zeker ook te maken met de verwoestende invloed van de moderne media, die alles en iedereen onder druk zetten. Zonder smartphone hoor je er precies niet meer bij!

Zelfs als je denkt om alles aan je te laten voorbijgaan, word je verplicht om mee op deze digitale trein te stappen. De coronapandemie heeft bovendien alles nog in een stroomversnelling geplaatst en onze vaccinatiecampagne zorgde voor een nog grotere tweespalt in onze samenleving. Vele oude tradities hebben moeite om overeind te blijven. Nieuwe tradities worden opgebouwd.

Wat wordt het nieuwe normaal?

Neem nu de informatiestroom die op ons afkomt. Wie ziet er door de bomen het bos nog? Wat is de waarheid? Hoe gaan we om met al dat nepnieuws? Sinds Trump menen velen dat zelfs de hardste feiten in twijfel mogen getrokken worden!

Geïnteresseerden die met leden van het Davidsfonds Kinrooi over al deze vragen nadenken zijn welkom tijdens de Nacht van de Geschiedenis op dinsdag 9 november 2021 om 19.30u in de eetzaal van de basisschool van Kinrooi. De Kinrooise journalist Timmie van Diepen, journalist bij ‘Het Belang van Limburg’, zorgt voor een interessante infoavond met als thema: ‘Nieuwe media, nieuwe tradities.’

Inschrijven kan online. Belangstellenden zijn 9 november om 19.30 uur welkom met een hapje en een drankje zoals u dat van ons gewoon bent. De organisatie vraagt € 8,– voor leden en € 10,- voor niet-leden, die men liefst op voorhand overmaakt op rekening BE36 7352 1504 8681.

Foto: Facebook Timmie Van Diepen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *