Succesvolle nacht van de geschiedenis voor het Davidsfonds Kinrooi

Van 8 tot en met 14 november zette het Davidsfonds Kinrooi weer de geschiedenis in de kijker met de negentiende editie van De Nacht van de Geschiedenis, één van de grootste geschiedenisevenementen van Vlaanderen. Het thema dat dit jaar centraal stond was ‘Nieuwe tradities’.

Alhoewel de organisatie van de nacht vervroegd werd naar november, wilden de Kinrooise organisatie kost wat kost ook in Kinrooi ‘de nacht’ organiseren. Vorig jaar lukte dit helaas net niet ingevolge de geldende coronamaatregelen, een reden temeer om nu weer met veel enthousiasme aan de slag te gaan.

Het thema ‘Nieuwe tradities’ lijkt wat contradictorisch want tradities zijn doorgaans niet nieuw! Welke tradities zijn dan ‘nieuw’ geworden?? Wij dachten aan het snelle en steeds veranderende medialandschap en dus kozen wij als titel ‘Nieuwe media, nieuwe tradities’. En wie konden we hiervoor beter vragen dan een journalist uit onze eigen gemeente, nl. Timmie van Diepen, al elf jaar werkzaam voor Het Belang van Limburg.

Hij schetste een beeld van de media in het verleden alsook van de huidige media want vandaag de dag maken we een van de grootste revoluties mee in de informatietechnologie. Verder had hij het over de sociale media en fake news met recente voorbeelden zoals de klopjacht op Jurgen Conings, de Russische invloed bij de Amerikaanse verkiezingen in 2016 en de bestorming van het Capitool in 2021. Verder wierp hij ook een blik op de toekomst: waar gaat het heen en wat zijn de kansen en de gevaren??

“We ondervonden dat Timmie niet enkel de schrijftaal maar ook het gesproken woord goed meester is, want hij was een vlotte en aangename verteller die ons allen wist te boeien met zijn interessante uiteenzetting! Erna was er gelegenheid tot vragen stellen en een klein debat”, aldus een woordvoerder van het Davidsfonds Kinrooi.

Het werd dus weer een leerrijke nacht van de geschiedenis voor de talrijke aanwezigen die niet enkel de powerpoint maar ook de lekkere hapjes en vlaai wisten te appreciëren.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *