Trouwen kan ook in de Lemmensmolen in Kinrooi

In de gemeente Kinrooi kan naast het gemeentehuis op diverse andere locaties getrouwd worden. De nieuwste locatie is de sfeervolle Lemmensmolen in het centrum van Kinrooi.

Schepen van burgerlijke stand Sylvie Henckens: “De tijd dat een burgerlijk huwelijk enkel en alleen in het gemeentehuis plaats kon of mocht vinden is voltooid verleden tijd. Het kan nog steeds maar er zijn ook andere alternatieven. Sinds juli 2018 was het al mogelijk om op iedere openbare, neutrale plaats het burgerlijk huwelijk te laten voltrekken, mits voorafgaande afspraak met de gemeentelijke diensten van de burgerlijke stand.”

Zo waren er al sfeervolle plechtigheden in bijvoorbeeld jachthaven de Spaanjerd en op het Bastion. Na de Zorgvlietmolen in Molenbeersel (sinds april 2021) is er nu nog een andere privé locatie mogelijk om te trouwen, met name de Lemmensmolen in Kinrooi. Dat heeft de gemeenteraad goedgekeurd tijdens de zitting van 8 november 2021. De kosten verbonden aan de privé locatie zijn vanzelfsprekend ten laste van het huwend koppel.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.