Gemeente rekent op participatie van de inwoners voor de nieuwe centrumontwikkeling van Kinrooi

Kinrooi

Begin december keurde de gemeenteraad van Kinrooi de overheidsopdracht goed om een grote projectzone in het centrum van Kinrooi commercieel te ontwikkelen en te realiseren. Een aparte website boordevol informatie kwam online na de gemeenteraadsbeslissing. Een digitale infosessie op dinsdag 11 januari 2022 lanceert de inspraak voor de bewoners. Alle geïnteresseerden kunnen zich online inschrijven voor die online infosessie.

Burgemeester Jo Brouns: “In Kinrooi centrum is er een gebied van ruim 135 are dat we slim, kwaliteitsvol en efficiënt willen inrichten met kernversterkende elementen. Het gebied bestaat uit een aantal projectgronden van de gemeente Kinrooi, de kerkfabriek en privé eigenaars die als projectpartners instemden met de centrumontwikkeling. Projectontwikkelaars die het ontwerp voor deze centrumontwikkeling willen maken, kunnen zich tot 19 januari 2022 kandidaat stellen. Op basis van referentieprojecten zal de gemeente beslissen welke projectontwikkelaars aan de slag kunnen. Het is de bedoeling dat we hen zoveel mogelijk ideeën en inspraak van de bewoners meegeven voor hun ontwerp.”

Op het burgerparticipatieplatform kinrooimeemaken.be werd een nieuwe projectpagina aangemaakt die volledig in het teken staat van de centrumontwikkeling. Geïnteresseerden vinden er een uitgebreide toelichting over de wie, wat en waarom voor deze aanpak. Tegelijk vindt men er ook de uitnodiging voor de digitale infosessie, het startsein om de participatie op gang te trekken.

Schepen van participatie Peter Nies: “Via een online formulier of bijgaande QR-code kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de online infosessie over de centrumontwikkeling.” Samengevat komt het erop neer dat we meer willen doen met minder ruimte. De centrumontwikkeling houdt de realisatie van private woningen, publieke infrastructuur en eventueel commerciële ruimte in. Dat moet hand in hand gaan om zo een sterkere dorpskern te krijgen waar er maximaal een woon- en een verblijfsmilieu gecreëerd wordt. Om diverse doelstellingen te bereiken, is een geïntegreerde aanpak nodig. Vandaar onze keuze om dit met een ervaren projectontwikkelaar te willen doen.”

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *