Leerlingen Mosa-RT bezoeken werf nieuwbouw eerstegraadsschool

De leerlingen van 3 Bouwwetenschappen van Mosa-RT hadden een afspraak met projectdirecteur Ronny Kuppens van de firma Eiffage Reynders. Er stond immers een werfbezoek aan de nieuwbouw van de eerstegraadsschool in Maaseik op het programma. Eiffage Reynders heeft als hoofdaannemer de leiding over die werf.

Het gebouw staat nog in de steigers, maar is wel al wind- en waterdicht. De ramen waren dus geplaatst en het dak was in zijn laatste afwerkingsfase. Toch werden we eerst uitgenodigd in de werfkeet, het commandocentrum van elke (bouw)werf. Onze leerlingen kregen uitleg over de masterplanning en de weekplanning. Ze leerden welke verantwoordelijkheden een projectleider en werfleider hebben en ze hoorden hoe onderaannemers ingezet worden om een bouwproject tijdig op te leveren. Een hele muur vol gekleurde Post-Its werd plots een rollenspel waarin ook onze leerlingen een opdracht moesten passen.

Tijd om te zien hoe de planning op papier zich in het echt vertaalt. Op het gelijkvloers was de afwerkingsfase al bijna klaar. Op niveau 1 werden de technieken net weggewerkt achter een laagje wit pleisterwerk. Op niveau 2 waren ze nog volop bezig met het ophangen van de luchtkanalen. Net onder het dak werd er nog isolatie geplaatst, werd het dak aan de binnenzijde verder afgewerkt en werden systeemwanden opgetrokken.

Dit werfbezoek was bijzonder interessant en de leerlingen waren dan ook heel blij met de uitleg die ze gekregen hadden. En inderdaad, die meneer Kuppens is oud-directeur van wat toen nog Sint-Jansberg Maaseik heette. Hij heeft dus nog voeling met het pedagogisch project.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *