Plofkrakers krijgen celstraffen

Vier mannen die in 2019 enkele plofkraken, waaronder in Kinrooi en Bree, pleegden, zijn door de correctionele rechtbank in Hasselt veroordeeld. De bendeleider werd veroordeeld tot 10 jaar cel.

De daders hadden een truc om het geld tot hun beschikking te krijgen. Ze gebruikten in Nederland eerst een bankkaart om geld op een rekening te storten, om die dan enkele uren later in België in een bankautomaat te steken om de schuif open te krijgen voor het inbrengen van een pizzaschijf met explosieven, zo meldt de VRT.

De laatste overval in Bree mislukte en de daders moesten door de knal hun auto achterlaten. Op die manier konden speurders hen via DNA opsporen. De hoofdverdachte zit in Duitsland al in de cel op verdenking van 13 plofkraken. Hij is nu veroordeeld tot 10 jaar cel, voor 5 plofkraken in ons land. Zijn handlangers kregen celstraffen van 7 en 8 jaar, maar een van hen is nog steeds voortvluchtig.

De vier personen zijn ook veroordeeld tot het betalen van ruim 230.000 euro aan schadevergoeding.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *