Verzet tegen plan gronden Antwerpse Oosterweel te storten in Kinrooi

Grindwinning koeltorens Wessem grind

In de gemeente Kinrooi is onrust, sinds Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) een vergunning heeft verleend aan een grindconsortium om 7 miljoen kubieke meter ‘vreemde gronden’ in de Maasplassen bij de gemeente Kinrooi te storten. “We zullen ons hiertegen met alle mogelijke middelen blijven verzetten”, aldus burgemeester Jo Brouns van Kinrooi.

De Kinrooise burgemeester is ontstemd over het besluit van de Vlaamse minister, zo meldt HbvL. “Het is onduidelijk of er schadelijke stoffen in de grond zitten”, aldus Brouns die in het parlement de minister confronteerde met de uitspraak van de Raad van State dat ontginnen geen opvullen is.

De grindplas tussen Kessenich en Geistingen is 250 hectare groot. Onder het wateroppervlak willen grindbedrijven ruim 7 miljoen kubieke meter ‘vreemde gronden’ storten.

Inmiddels is er een online petitie gestart die reeds vele volgers heeft.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.