Kinrooi wil de Thornerweg niet afsluiten en ijvert voor verkeersveilige doorgang en oversteekplaats

In december 2021 kregen verschillende bewoners uit Kessenich een bewonersbrief waarin gepolst werd naar hun mening in verband met het – eventueel tijdelijk – afsluiten van de Thornerweg. Uit onderzoek bleek dat daar onvoldoende draagvlak voor is. Kinrooi wil hier rekening mee houden en ijvert dat de verbindingsweg tussen het witte stadje Thorn en Kessenich open blijft én tegelijk verkeersveiliger wordt.

Burgemeester Jo Brouns: “In overleg met de gemeente Maasgouw en op voorzet van Stichting Thorn 2030 hebben we onderzocht wat het draagvlak aan Belgische zijde is voor het afsluiten van de Thornerweg. De voorgestelde afsluiting situeerde zich op de grens op de Thornerweg en zou enkel voor gemotoriseerd verkeer gelden. Voetgangers, fietsers, bromfietsers, bestuurders van gehandicaptenvoertuigen die op het fietspad toegelaten zijn, ruiters, geleiders van rij- of trekdieren en landbouwverkeer konden daar nog steeds de grens oversteken.”

“Uit de bevraging bleek dat onze inwoners niet achter dit voorstel staan. Een petitie met meer dan 250 ondertekenaars is een signaal dat we als gemeentebestuur niet naast ons neer leggen. Aan Belgische zijde is de mening overduidelijk: de Thornerweg moet openblijven om zo te vermijden dat veel mensen moeten omrijden via de Venlosesteenweg. Die boodschap nemen we ook mee in de verdere gesprekken met de gemeente Maasgouw”, zo vervolgt de Kinrooise burgemeester.

Schepen van verkeer Mark Hoedemakers: “Het niet afsluiten van de Thornerweg betekent niet dat alles blijft zoals het is. In functie van de verkeersveiligheid zijn we in de gemeente Kinrooi volop bezig om in 2022 diverse trage wegen op te waarderen. De Thornerweg kan zeker verbeterd worden in functie van de zachte weggebruikers. We houden rekening met het verzoek dat de weg open moet blijven maar ook met de opmerkingen dat er soms te hard gereden wordt. Binnen het landinrichtingsplan Kessenich in Zich(t) gaat men ook uit van doorgaand, veilig verkeer tussen Kessenich en Thorn. Maar er is binnen dat landinrichtingsplan ook de vraag voor een verkeersveilige oversteekplaats voor voetgangers waarbij de verbinding tussen Kessenich en het Vijverbroek gemaakt wordt. Ook voor de fietsers wordt de Thornerweg dan aangenamer om te gebruiken, al kunnen zij sinds vorig jaar natuurlijk ook al genieten van de autovrije fietsverbinding door de Kleizone.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *