Davidsfonds Kinrooi bekroont Junior Journalisten

Na de online-prijsuitreiking van vorig jaar was de organisatie van heet Davidsfonds Kinrooi bijzonder blij om nu weer ‘live’ de winnaars te kunnen feliciteren! Op vrijdag 18 februari was het zover en kwamen alle zesdejaarsleerlingen van de Kinrooise basisscholen samen in de Stegel voor de langverwachte prijsuitreiking van de Junior Journalist Wedstrijd. Vele lachende gezichten gaven te kennen dat ze er zin in hadden om er weer ‘samen’ in te vliegen!

Deze opstelwedstrijd wordt jaarlijks ingericht door het Davidsfonds in samenwerking met de oudercomités van de Kinrooise basisscholen. Het thema was dit jaar ‘de wereld na 2030’. Een 140-tal leerlingen kroop in de pen om een opstel te schrijven over hoe de wereld er na 2030 in hun ogen zal uitzien. De juryleden uit de verschillende oudercomités hadden de handen vol met de fantasierijke verhalen over robots, vliegende auto’s, reizen naar Mars… maar ook de klimaatproblematiek liet onze leerlingen niet koud. Zoals gewoonlijk zijn er drie winnaars per klas die een aangepast boekenpakket ontvangen. De algemene winnaar dingt op nationaal vlak mee naar de titel van Junior Journalist.

Dit jaar was de algemene winnaar Fleur Peers van basisschool De Bommesaar met haar opstel ‘Stad Mosa’. Verdere winnaars waren Auke Wertz (Icarus), Luca Amendola (Bommesaar), Fleur Van Esser (De Maaskei), Marcel Van Bree (De Wieken), Eva Stals (De Wieken), Joni Kuijpers (3K) en Brent Verlaek (3K). Wonnen een tweede prijs: Jayden Aben (Icarus), Lenn Zuijdervliet (Bommesaar), Isabel Foley (Bommesaar), Xander Muyters (De Maaskei), Zoë Kirkels (De Wieken), Rihan Garrida (De Wieken), Mats Kreemers (3K), en Carlo Cardella (3K). De derde prijzen gingen naar Sam Verwielen (Icarus) Cedric Javor (Bommesaar), Daan Smeets (Bommesaar), Robyn Verraes (De Maaskei), Bjarne Wagemakers (De Wieken), Chloë Smeets (De Wieken), Hamza Ait Daoud (3K) en Roos Camp (3K).

Zoals elk jaar zorgde het Davidsfonds weer voor een passend animatieprogramma, dit jaar met mensen van eigen bodem, Toine en Bèr, die de leerlingen met veel enthousiasme entertainden. Daarna werden de deelnemers niet langer in spanning gehouden en werden de boekenprijzen uitgereikt door burgemeester Jo Brouns en schepen van cultuur Mark Hoedemakers.

Foto’s: Piet Verheyden

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.