Vijf projectontwikkelaars geselecteerd voor ontwerp van centrumontwikkeling Kinrooi

Kinrooi

Kandidaat-projectontwikkelaars konden zich tot 19 januari 2022 aanmelden voor de overheidsopdracht om een ontwerp te maken voor de centrumontwikkeling van Kinrooi. Afgelopen maandag aanvaardde het college van burgemeester en schepenen alle vijf ingediende kandidaturen. Zij kunnen nu een ontwerp uittekenen om de grote projectzone ‘Bij de oude melkerij’ te ontwikkelen en te realiseren. Naast de gunningsleidraad kunnen de ontwerpers ook inspiratie vinden in het participatietraject van de gemeente.

Burgemeester Jo Brouns: “In Kinrooi centrum is er een gebied van ruim 135 are dat we slim, kwaliteitsvol en efficiënt willen inrichten met kernversterkende elementen. Het gebied bestaat uit een aantal projectgronden van de gemeente Kinrooi, de kerkfabriek en privé eigenaars die als projectpartners instemden met de centrumontwikkeling. Een kandidaat-projectontwikkelaar die interesse had, moest zich inschrijven met een projectteam dat bestaat uit een architect en een landschapsarchitect. Daarnaast moesten ze een aantal representatieve referentiewerken vermelden. De aanvaarding van de kandidaten is een objectieve keuze. Voldoet de projectontwikkelaar aan de voorwaarden? Dan is die toegestaan om verder te werken.”

De gemeente Kinrooi kreeg de kandidatuur binnen van vijf geïnteresseerde projectontwikkelaars. Zij werden allen aanvaard en krijgen nu de gunningsleidraad. Van de volgende projectontwikkelaars verwachten ze tegen de zomer dan ook een mooi voorstel voor de centrumontwikkeling:
– Bouwonderneming Haex
– Experience Centric – Vanhout Projects
– Willemen Real Estate
– Woningbouw Dockx BV – VDF Development – Aura Build BV – Moorea Projects BV

“Het is de bedoeling dat we hen zoveel mogelijk ideeën en inspraak van de bewoners meegeven voor hun ontwerp. Die input kwam dankzij een participatietraject dat midden februari afgesloten werd”, zo vervolgt burgemeester Jo Brouns.

Schepen van participatie Peter Nies: “Op het burgerparticipatieplatform kinrooimeemaken.be werd een projectpagina aangemaakt die volledig in het teken staat van de centrumontwikkeling. Geïnteresseerden vinden er een uitgebreide toelichting over de wie, wat en waarom voor deze aanpak. Op de homepage staan een 40-tal ideeën of voorstellen die de voorbije weken ingediend werden. Iedereen die zich registreert op het participatieplatform kan de voorstellen van anderen steunen. Zo ontstaat er nog een beter beeld van wat de burger zijn wensen zijn in het projectgebied.”

Voorstellen lanceren kon tot 14 februari. Erop stemmen kan nog altijd. Op 11 maart is er een infomoment met de projectontwikkelaars gepland. “Op die manier kunnen we hen maximaal informeren om met een goed ontwerp voor de centrumontwikkeling voor de dag te komen. Dat verwachten we tegen de zomer”, zo besluit schepen Nies.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.