Kinrooi vangt eerste Oekraïnse oorlogsvluchtelingen op in buurthuis De Borg te Kessenich

Afgelopen nacht kwam een bus met oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne aan in Maaseik. De 80-tal personen werden ondergebracht in enkele gemeenten uit de grensstreek. In Kinrooi werd buurthuis De Borg ingericht als opvanglocatie voor 20 ontheemden.

Burgemeester Jo Brouns: “Twintig personen hebben onderdak gevonden in Nederland. Kinrooi heeft zich net zoals Maaseik met De Riet in Opoeteren geëngageerd om een collectieve groepsopvang in te richten. De gemeentelijke diensten brachten gisteren alles in gereedheid om De Borg in Kessenich in te richten als opvanglocatie. Daar kunnen maximum 30 personen terecht. Er zijn 15 stapelbedden voorzien en ook de pakketten (beddengoed, tandenborstel, …) zijn voorbereid. Er zijn vannacht 20 personen ondergebracht in Kinrooi, 14 kinderen en 6 volwassenen. De oorlogsvluchtelingen kwamen omstreeks 3u30 aan in Opoeteren en werden van daar verder gebracht naar Kessenich. We hebben de mensen een warm onthaal kunnen geven maar tegelijk was het schrijnend en erg indrukwekkend en emotioneel om onder andere kinderen van enkele maanden tot 16 jaar zo hier zien aan te komen.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *