Een feest der herkenning met de ‘van Bet’ release

‘De Playboy’, ‘Un bietje te min’, ‘Leike’, ‘Ertesoep mit verkes-hieës’ en ‘Wink ein uigske no de zon’. Het zijn klassiekers van de formatie ‘van Bet’. Joep Beurskens en Ton Dirkx, beiden oud-leden van The Classics, musiceren al vele jaren als ‘van Bet’.

Beide heren maakten enkele jaren geleden een CD met dialectnummers in de eigen taal. Het gevolg was dat er veel airplay kwam op diverse radiozenders, TV-optredens en de muzikanten waren regelmatig op diverse podia te zien. Bij Telstar in Weert wisten Beurskens en Dirkx hun succes om te zetten in een platencontract. In de Johnny Hoes-studio’s van Telstar namen de heren hun feesthit ‘In miene kop dao zit eine kater’ op.

Al de succesnummers zijn nu door de Musicgroup bv uit Stramproy opnieuw uitgebracht op een CD. “De nummers zijn een feest der herkenning”, zo vertelt Johan Keijers van musicgroup.nl. De CD is voor € 9,95 onder meer verkrijgbaar bij Boekhandel Benelux in Stramproy. “Ook zijn de nummers via Spotify te beluisteren”, zo vervolgt Johan Keijers.

Naast de bekende dialectnummers van ‘van Bet’ staan er ook twee medleys van gezamenlijk zeventien nummers op met bekende nummers die Joep Beurskens zong in de glorietijd van The Classics. “Meezingers zoals Lazy Sunday Afternoon’, ‘Back Home, ‘Whiskey in the jar’ en ‘You ain’t see nothing yet’ komen voorbij”, aldus Johan Keijers die met het uitbrengen van deze nieuwe CD de ‘vlaaienpop’ weer laat herleven.

De release van ‘van Bet’ is een feest der herkenning en is vanaf heden te beluisteren via Spotify of te koop bij Boekhandel ‘Benelux’ in Stramproy.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

2 reacties op “Een feest der herkenning met de ‘van Bet’ release”

 1. Een super cee dee tje
  Ik heb hem ik huis !
  Net terug van boekhandel Benelux Stramproy

 2. Mooie cd !!
  2 ex leden van The Classics
  Altijd goed !

  Groetjes
  Yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.