Een grote Leesjury voor de kleine gemeente Kinrooi

Op woensdag 20 april kwamen de lezertjes van de Leesjury in Kinrooi voor de laatste keer samen in de bibliotheek. De Leesjury is een leesclub die georganiseerd wordt in verschillende bibliotheken en scholen in Vlaanderen. Met maar liefst 30 kinderen loopt dit initiatief bijzonder goed in een relatief kleine gemeente zoals Kinrooi. De professionele jongerenjury stemde na rijp beraad opnieuw over de beste boeken van dit schooljaar.

Schepen van bibliotheek Sylvie Henckens: “De bibliotheek van Kinrooi organiseert de Leesjurywerking voor kinderen van de derde kleuterklas en voor kinderen van het derde tot en met het zesde leerjaar. In totaal gaat het om een 82-tal kleuters en een 30-tal leerlingen die meedoen aan de Leesjury. Elk schooljaar komen ze vier keer samen om telkens twee boeken te bespreken. Dit jaar hadden we een zeer toffe samenwerking met Campus Mosa-RT. De kinderen van de Leesjury werden tijdens de samenkomst begeleid door leerlingen van het zesde middelbaar. In de derde kleuterklassen gingen de juffen in de klas met de boeken aan de slag.”

Op woensdag 20 april kwamen de juryleden voor de laatste keer samen om boeken te bespreken en mocht iedereen stemmen voor zijn of haar favoriete boek. “Het is mooi om te zien hoe kinderen, in een tijdperk waar alles gedigitaliseerd wordt, toch nog veel plezier vinden in het lezen van een boek. Dankzij de Leesjury verslinden ze er minstens acht per jaar”, aldus schepen Henckens.

Burgemeester Jo Brouns: “De stemmen van de derde kleuterklas zijn al binnen. Gisteren stemden maar liefst 30 kinderen op hun favoriete boek. Dit ging er allemaal heel officieel aan toe met stemblaadjes en een stemhokje.”

Op woensdag 4 mei organiseert de bib nog een slotfeest voor alle leden van de Leesjury. Ondertussen zijn de voorbereidingen voor volgend leesjaar al opgestart. De bib hoopt weer op veel enthousiaste lezertjes. Wie interesse heeft om komend schooljaar in de Leesjury te zetelen, mag alvast een mailtje sturen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *