Kinrooise kampioenen van drie jaar op één avond

Omdat in 2020 en 2021 de jaarlijkse kampioenenhulde niet kon plaatsvinden om inmiddels gekende reden, passeerden op vrijdag 1 april 2022 – géén grap – alle Kinrooise kampioenen van de voorbije drie seizoenen. Tijdens de avond was er voorgenomen om niet teveel te praten over een vervelend beestje uit China, noch over een vervelend mannetje uit Rusland. Ere wie ere toekomt en dat waren die avond alle Kinrooise kampioenen.

Schepen van sport Mark Hoedemakers: “Eindelijk konden we de Kinrooise kampioenen nog eens uitnodigen in GC De Stegel. Alhoewel 2020 en 2021 vrij competitie-arme jaren waren, konden we voor de laatste drie jaar 13 individuele kampioenen en 6 kampioenenploegen de revue laten passeren.

Na de pauze was het sluitstuk van de avond nog een oude sportman en sportvrouw van het jaar bekendmaken. Met oud bedoelen we die van het jaar 2019. Begin 2020 kregen 97 Kinrooise sportverenigingen de kans om kandidaten voor deze titels naar voor te schuiven. Het leverde een bonte verzameling namen op waaruit de sportraad zeven genomineerden filterden: vier dames voor de titel van sportvrouw en drie heren voor de titel van sportman van het jaar. Alle genomineerden werden al uitvoerig voorgesteld als individuele kampioen in het gedeelte voor de pauze.

Bij de dames waren Amber Everts (motorcross), Lopke Gelissen (schermen), Zoë Schetz (twirling) en Kathleen Snijkers (sportschieten) de vier genomineerden. Met maar liefst tien titels in 2019 (waaronder twee Belgische) sleepte Zoë Schetz de titel van sportvrouw van het jaar 2019 in de wacht. Bij de mannen kon men niet naast de Belgische kampioen G-badminton (en Belgisch vice-kampioen in het dubbel) kijken en ging Anup Verheijen met de pluimpjes lopen én de titel sportman van het jaar 2019. Hiervoor liet hij de andere genomineerden Anand van Pol (G-dressuur) en Theo Verstraeten (ornitologie) achter zich.

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *