Bree is pilotgemeente voor Luuk’s Beweegdagen

De Stad Bree is, samen met Sint-Truiden en Lommel, uitverkoren tot pilootgemeente voor de organisatie van het nieuwe educatieve project van MOEV ism Sport Vlaanderen.

In 2021 was er al een eerste try-out in Sint-Truiden, maar omwille van de coronamaatregelen was dit eerder een afgezwakte versie van het origineel. Dit jaar zal er op drie plaatsen in Vlaanderen, allen in Limburg, een échte kick-off plaatsvinden!

“Met de LUUK’s Beweegdagen willen we leerlingen en leerkrachten van het basisonderwijs inspireren en activeren naar een gezonde mix van zitten, staan, bewegen tijdens de hele (school)dag. Dit wil dus niet enkel zeggen tijdens de lessen lichamelijke opvoeding maar ook in de klas en op de speelplaats. Daarnaast krijgen leerlingen de mogelijkheid om te proeven van verschillende sporttakken, in de hoop dat het hen prikkelt om te stappen naar een lokale sportclub. We bieden een laagdrempelig maar toch uitdagend pakket aan met kwaliteitsvolle bewegings- en sportactiviteiten en verschillende soorten materialen. Met het doorschuifsysteem op de sticker van de klaskapitein navigeren de leerlingen zich gedurende de hele dag tussen en binnen de 4 zones: beleving, actieve verplaatsing, naschoolse sport en speelplaatsspelen”, aldus een woordvoerder.

Op donderdag 12 en vrijdag 13 mei 2022 verwelkomt men alle lagere en BuLO-scholen van Bree en enkele scholen uit de buurtgemeenten. Op donderdag ontvangt men de leerlingen van de eerste graad en op vrijdag die van de tweede graad.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *