Harlindis en Relindis zorgen in Maaseik voor speciale wijn

Geweldig, indrukwekkend, prachtig, ontroerend mooi … het waren maar enkele superlatieven die weerklonken in de gangen van de Maaseiker volleybaltempel na afloop van de Odyssee in het kader van Harlindis en Relindis 2022. Het geluid van het slaan tegen een bal en opzwepende supporters, maakte uitzonderlijk plaats voor muziek, zang, dans en woord waar meer dan 1000 mensen van genoten in de Steengoedarena.

Het spektakel bezorgde de bezoekers geregeld kippenvel en het was voor het organiserend comité een uitgelezen kans om de exclusieve wijn voor te stellen in het kader van de 25-jarige Harlindis en Relindisfeesten.

Speciaal voor de editie van 2022, ging Karel Henckens – van het wijndomein Aldeneyck – de uitdaging aan om een bijzondere wijn te cultiveren. Hij combineerde succesvol 3 verschillende druivensoorten. Zij vormen de basis voor een cuvée sacre soeurs, gebotteld in een fraaie fles met gestileerd etiket (en in beperkte oplage). De verfijnde witte wijn is rijk aan aroma’s en de bezoekers aan de Odyssee, konden als eerste kennismaken met deze bijzondere culinaire creatie.

Vanaf 1 juli 2022 is de wijn elk weekend verkrijgbaar op Markt 25 (voormalig Sporthuis). Deze locatie wordt het startpunt van de kunstroute, die loopt tot de Ommegang in september 2022.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.