Kim Clijsters Academy staakt activiteiten vanaf 1 juli

De Kim Clijsters Academy, een initiatief van de Limburgse gewezen nummer één van de wereld, staakt vanaf 1 juli alle activiteiten. Vanaf dat moment zal de Academy niet langer instaan voor de tennis- en padellessen van de clubs die hun thuisbasis hebben in het sportcomplex aan de Watertorenstraat in Bree. “Kim had zo’n acht jaar geleden de droom om in Bree een internationale trainingsschool uit te bouwen in een gezellige clubcontext, maar onder meer door corona en haar verhuis naar de VS, moeten we die droom nu toch opbergen”, zegt Ruben Clijsters, neef van en vandaag manager van de Academy. “We hebben na een grondige financiële doorlichting beslist om de activiteiten te stoppen. Het is een harde dobber voor het hele team, en zeker ook voor Kim, maar we hebben hier lang over nagedacht en dit is de enige optie.”

In 2014 zag de Kim Clijsters Academy het levenslicht. In het sportcomplex aan de Watertorenstraat in Bree – waarvan Golazo-baas Bob Verbeeck momenteel meerderheidsaandeelhouder is – verzorgden trainers van de Academy enerzijds trainingen voor de lokale leden van tennisclub De Boneput, maar ook aan internationale spelers en nationale talenten en toppers. Momenteel trainen meerdere topspelers op de club, met als bekendste namen Elise Mertens (WTA – 22) en talent Sofia Costoulas (ITF – 2) er nog dagelijks. “We gaan afspraken inplannen met iedereen om samen te bespreken wat dit voor hen precies praktisch betekent”, zegt Ruben Clijsters.

Een echte opleving na de pandemie is er niet gekomen. De Kim Clijsters Academy maakte bovendien al enkele jaren verlies. “Dat is een situatie die je even kan volhouden, maar op een bepaald moment stopt dat ook”, zegt Ruben Clijsters. “Hoe jammer ook, maar we willen ook onze partners en trainers duidelijkheid bieden. Ze verdienen dat. We willen iedereen, de spelers, de ouders, de grootouders, de trainers, de vrijwilligers, de partners, de sponsors, de bezoekers, de stad, … echt iedereen die betrokken was bij dit verhaal, bedanken.”

De beslissing van de Kim Clijsters Academy staat helemaal los van de werking van de clubs, van het complex en alle andere activiteiten die op de site plaatsvinden. Het complex blijft geopend, en alle activiteiten buiten die van de Academy zullen ook blijven doorgaan na 30 juni.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *