Kinroois burgemeester Brouns wordt minister van Landbouw, Economie en Werk

Levensloop 2017 kanker

Jo Brouns, huidig burgemeester van Kinrooi, zal naar alle waarschijnlijkheid minister van Landbouw, Economie en Werk worden, Hij volgt daarmee Hilde Crevits op die de post van minister Wouter Beke (Vlaams minister van Welzijn) zal krijgen. Op de partijraad van CD&V heeft 87 procent dit voorstel goedgekeurd.

De CD&V-partijtop zal op die partijraad haar keuze voorleggen, waarna de 150-koppige partijraad die voordracht met een tweederdemeerderheid moet goedkeuren en dat (bindende) advies door de Vlaams Parlementsfractie moet wordt bekrachtigd. In dat geval zou de nieuwe minister woensdag de eed al kunnen afleggen.

Brouns zal naar waarschijnlijkheid titeldragend burgemeester blijven. Wie hem zal opvolgen zal later bekend gemaakt worden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.