Levende standbeelden terug in Thorn: meer creaties dan ooit!

Twee jaar stilstand… dat is zelfs voor een levende standbeeldenfestival eigenlijk teveel. Vanwege de coronacrisis ging het helaas niet anders. Maar nu de maatregelen zijn losgelaten, keren ook de levende standbeelden weer terug naar Thorn. En hoe?! Pinksterzondag zie je meer beelden dan ooit opgesteld in de pittoreske straatjes van het Witte Stadje.

Noteer daarom alvast in je agenda: zondag 5 juni van 12.30 tot 16.30 uur.

ToonBeeld Thorn geldt tegelijk als het Open (Nederlands-)Limburgs Kampioenschap Levende Standbeelden en weet telkens opnieuw de mooiste creaties op te stellen. Kunstproducten die u gegarandeerd nooit eerder heeft gezien in het Witte Stadje. De organisatie heeft een reputatie hoog te houden en doet dat ook.

Deze twaalfde editie wordt de grootste ooit. Zoals altijd zullen bezoekers verrast worden door creativiteit en kwaliteit, opgesteld in het perfecte decor: de pittoreske straatjes van het Witte Stadje aan de Maas. De gemoedelijke sfeer, de vrolijke bezoekers en de historische straatjes vormen samen de perfecte ambiance. Jong en oud wacht vol spanning af wat er gebeurt als een muntje in het bakje wordt gegooid bij één van de standbeelden.

Bezoekers genieten overigens niet alleen van de mooiste living statues, maar maken meteen een korte wandeling door de oude kern van het Witte Stadje dat ooit werd geregeerd door adellijke stiftdames. Terrasjes, restaurants en winkels zijn open op deze eerste pinksterdag en ook de oude abdijkerk kan je bezoeken. Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een ‘beeldig’ dagje uit.

ToonBeeld Thorn begint zondag 5 juni om 12.30 uur. Toegangsprijs: 2,50 euro voor volwassenen. Kinderen mogen gratis binnen. Meer informatie vind je op www.toonbeeldthorn.nl

Foto’s: Peter Rommers

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.