Werken schoolomgeving Kinrooi in volgende fase

Met het einde van de werken in zicht, breekt er nog een belangrijke periode aan waarbij de plaatselijke omleiding in het centrum van Kinrooi op korte tijd enkele keren gewijzigd zal worden.

De werken aan het bufferbekken (fase 1) zijn voltooid. Op vrijdag 20 mei 2022 waren er volop asfaltwerken bezig in enkele straten. De Melkerijstraat en een gedeelte van de Kloosterstraat kregen al een eerste laag. Deze week worden de voetpaden in de Processieweg/Schansstraat afgewerkt. Ook de betonnen verkeersdrempels met de aansluitingen op Scheymanshof en de Schansstraat in de Processieweg, zijn inmiddels uitgehard. De heropening van dit gedeelte van de werken – vanuit Processieweg rechtdoor de Kloosterstraat in en omgekeerd – is noodzakelijk om de werken van fase 5b uit te kunnen voeren. Fase 5b gaat over het (laatste) stukje Kloosterstraat tussen de Molenweg en de Processieweg. Daar zijn de laatste rioleringswerken gepland in week 22, dus vanaf maandag 30 mei 2022. Tot recent was dit een belangrijk verbindingsstuk van de plaatselijke omleiding.

Vanaf maandag 30 mei 2022 zal de plaatselijke omleiding aanzienlijk wijzigen. Het stukje Kloosterstraat tussen de Processieweg en de Molenweg is dan afgesloten voor alle verkeer door de werken van fase 5b. Dit betekent dat er een omleiding in beide richtingen is door de Kloosterstraat (eerste stukje vanaf Press & Paper Clips) en vervolgens rechtdoor via de terug opengestelde Processieweg. Bewoners van de Molenweg kunnen hun straat enkel via de westelijke kant (Processieweg) verlaten om de Kloosterstraat, Nelisveld of de Breeërsteenweg te bereiken. De eerstegraadsschool heeft ook in deze periode enkel toegang via de hoofdingang in de Kloosterstraat. Deze gewijzigde omleiding zal van zeer korte duur – 1 à 2 weken – zijn tijdens de rioleringwerken in het laatste stukje Kloosterstraat. Daarna komt er een nieuwe omleiding om drie betonnen kruispunten met de Neeroetersesteenweg (Press & Paper Clips), toegangsweg Nelisveld en Molenweg aan te leggen.

Bewoners van Scheymanshof en de Schansstraat kunnen hun straat opnieuw verlaten via de Processieweg. De rijplaten nabij sporthal De Schans blijven liggen zodat deze nog gebruikt kunnen worden als de toplaag aangelegd wordt in de Processieweg. Dat is vermoedelijk rond het bouwverlof.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.