Gloednieuw skatepark op Boneput in Bree

Bloed, zweet en ook een beetje tranen (van blijdschap) heeft het gekost, het gloednieuwe skatepark op de Boneput in Bree. Maar dat het een pareltje is, dat is zéker! 9 weken lang werd er gebouwd op de site van het oude skatepark. Op vrijdag 1 juli viert men het eindresultaat op de officiële opening.

Concrete Dreams, onder leiding van Bruno Van Wilderode, bouwde een skatepark voor iedereen. “De nieuwe infrastructuur zorgt ervoor dat elke discipline hier aan zijn trekken komt: van beginnende tot gevorderde skateboarders, stuntsteppers, BMX’ers en inline-skaters,” vertelt Michel Theunissen, schepen van sport. “Al vanaf het begin betrok onze jeugddienst de lokale jongeren. Met een aantal locals vormden ze een participatiegroep die zelf kon meedenken over de plannen voor hùn park.” Samen brainstormden ze volop over een eventuele nieuwe naam en bijpassend logo.

Uiteraard kon een nieuwe look and feel voor het gloednieuwe skatepark niet ontbreken. Burgemeester Liesbeth Van der Auwera geeft een woordje uitleg: “Onze jeugddienst en de participatiegroep zochten en vonden een stoer logo dat bij de site past: een geometrische tekening van de kop van een ram. De legende van de herder die ooit verdronk omdat hij zijn schaapje achterna ging tot in de waterput, is namelijk ook vandaag nog bekend bij de bezoekers van de Boneput.”

Qua naam hield iedereen vast aan ‘skatepark Boneput’, omdat dit begrip zo goed ingeburgerd is en een fijn gevoel van nostalgie oproept. Zo geschiedde: het gloednieuwe park zal schitteren onder diezelfde naam, met een knipoog naar de oude legende. Het nieuwe logo houden we nog even geheim tot 1 juli!

Dat de locals graag een clean park willen is duidelijk. Ze zetten dan ook zelf hun schouders hieronder.

De grote werken zijn ondertussen afgerond, maar in de toekomst plannen we enkele kleinere werken. “Op termijn komt er ook verlichting voor het skatepark,” aldus Mario Knippenberg, schepen van jeugd, “deze kunnen de gebruikers zelf bedienen door middel van een drukknop die tot 23.00 u licht zal voorzien.” Komende zomer vinden er alvast workshops skateboarden en stuntsteppen plaats op het nieuwe park, om de lokale skatecultuur nog wat te vergroten.

Daarnaast is er in de iets verdere toekomst misschien plek voor vaste lessen, wedstrijden of demonstraties. Niets moet, alles kan!

Het park is al klaar maar de officiële opening met toeters en bellen zal plaatsvinden op vrijdag 1 juli. Deze dag zet men in om 13.00 uur met initiaties van skaten, steppen en inlinen. Er zijn DJ-workshops en airbrushtattoos, een kunstenaar die skateboards pimpt en een best trick contest mét knappe prijzen. Om 15.00 uur klinkt het stadsbestuur met z’n allen op het nieuwe skatepark.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.