Maaseiks ereburgerschap voor gebroeders Van Eyck

De internationale naam en faam van de gebroeders Van Eyck straalt af op Maaseik. Jan en Hubert maken de inwoners trots en dat komt op verschillende vlakken tot uiting: van het standbeeld uit 1864 op de Markt, de Van Eycklaan, zaal Van Eyck, de Van Eyck-tripel, het Van Eyckplatform, het Van Eyck pop up Museum, Speelgroep Van Eyck, toeristische rondleidingen met Van Eyck als thema, Street art geïnspireerd op van Eyck, …

Ook kunnen ze op basis van een hele lijst grondige argumenten zeggen dat Maaseik stad hun bakermat is.

Vandaar dat zij door de Stedelijke Cultuurraad Maaseik werden voorgedragen als ereburgers van de stad Maaseik. Dit werd vanavond officieel bekendgemaakt met een korte plechtigheid aan het standbeeld van de gebroeders Van Eyck op de Markt en later deze avond bekrachtigd door de gemeenteraad.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.