Olé Congé XXL: grote centrumopening Bree met driedaags stadsfestival!

De nieuwe binnenstad van Bree werd vlak voor de kerstvakantie opgeleverd. Na 2 jaren met de voeten in de modder was iedereen meer dan opgelucht! Handelaars en inwoners eerst, want zij trotseerden natuurlijk de meeste omleidingen, geluidsoverlast en stroompannes. Nu het centrum af is, is het dringend tijd voor een dubbel en dik openingsfeest.

Tijdens het weekend van 24, 25 en 26 juni plant het Breese stadsbestuur een uitgebreid feestprogramma met voor elk wat wils. Het stadsfestival Olé Congé kon 2 jaar op rij niet doorgaan door coronamaatregelen. Dit jaar geven ze er éxtra veel lappen op met deze inhaaleditie: niet één, maar drie dagen feest. De XXL in de titel staat er niet voor niets!

“De vernieuwing van ons centrum startte al in 2016 met het stuk kleine ring op de Grauwe Torenwal. Na de Stationswal in 2018, was in 2020 de binnenstad aan de beurt,” vertelt burgemeester Liesbeth van der Auwera, “alles bij mekaar investeerden we € 10.785.425,16 voor deze ingrepen. Op zaterdagavond klinken we met z’n allen op het nieuwe centrum! Iedereen is welkom op het Vrijthof, waar we de bezoekers op een gratis drankje trakteren.”

Schepen van openbare werken Rudi Cober is ook zeer tevreden over het resultaat: “We wilden graag het historisch karakter van Bree benadrukken, maar ook inzetten op speelelementen, toegankelijkheid en gezelligheid. Dit stadsfestival is de ideale manier om deze gezelligheid in de verf te zetten.”

De toegang is gratis, maar we houden wel rekening met een maximum capaciteit. Het is dus mogelijk dat je even in de omliggende straatjes van de muziek moet genieten, maar ook daar is er op zaterdag en zondag een programma met gratis animatie voorzien.

Middenstandsvereniging Bree Beleven heeft ook zin in de zomer! Op 25 en 26 juni organiseren zij Bree Zomert, een braderieweekend waar je koopjes kan jagen of kan genieten van een drankje op één van de vele terrassen. Bovendien is het koopzondag op 26 juni! We maken er samen een topweekend voor het centrum van.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.