Ruim 150 senioren zitten samen aan Langste Kinrooise eettafel in dorpsrestaurant

Donderdag 2 juni 2022 verzamelen 154 senioren in GC De Stegel in Molenbeersel, om samen de Langste eettafel te vormen tijdens het dorpsrestaurant voor senioren. Net zoals de laatste editie in 2019 is het speciale dorpsrestaurant met de Langste eettafel een element van de Week van Verbondenheid.

Schepen van sociale zaken Anita Meerten: “Het dorpsrestaurant voor senioren is een gekend en goed ingeburgerd initiatief in de volledige gemeente Kinrooi. Iedere donderdag tafelen 60-plussers samen, afwisselend in een andere dorpskern. Voor een driegangenmenu betalen ze de democratische prijs van 7,50 euro. Het initiatief heeft omwille van corona en gezien de doelgroep heel lang stilgelegen. Op 28 april 2022 werd terug voorzichtig opgestart. Niet iedereen was meteen te vinden om opnieuw met andere senioren aan tafel te gaan zodat we qua opkomst nog niet aan de pré-corona cijfers zitten, maar het gaat zeker de goede kant op. Het laatste dorpsrestaurant in Ophoven – tijdelijk georganiseerd in het Gemeenschapshuis van Geistingen – kwam al aardig in de buurt met 60 senioren die kwamen eten.”

Burgemeester Wim Rutten: “Zoals altijd wordt de Langste eettafel georganiseerd in GC De Stegel, de zaal die daar het meeste ruimte voor heeft. Wat de locaties in de andere dorpen betreft, zijn er momenteel nog twee alternatieven. Omdat buurthuis De Borg momenteel nog dienst doet als groepsopvang voor Oekraïense vluchtelingen vindt het dorpsrestaurant van Kessenich tijdelijk plaats in zaal Oppenhof. Daar telden we bij de heropstart op 5 mei 38 eters. Voor de afspraak in Ophoven is de laatste tijd uitgeweken naar het Gemeenschapshuis in Geistingen. Maar met het einde van de werken aan het Dorpshuis in zicht, komt er dit jaar nog een mooie vernieuwde locatie bij voor het dorpsrestaurant in Ophoven.”

Schepen van sociale zaken Anita Meerten: “Het woonzorgcentrum is morgen goed vertegenwoordigd in het dorpsrestaurant met 28 WZC-bewoners en 19 begeleiders, 7 bewoners van de serviceflats met 1 begeleider. De 149 bezoekers krijgen tijdens de Langste eettafel vier in plaats van de gebruikelijke drie gangen:

– cocktail van roze garnalen en mandarijn;
– tomatensoep met balletjes;
– vidée met koekje, groentemix en kroketten;
– ijstaart.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.