Stad Bree huldigt sportkampioenen 2019-2022

Afgelopen vrijdag werden alle sportkampioenen in Cultuurhuis De Zeepziederij gehuldigd door de schepen van sport en de sportraad van Bree voor hun bijzondere sportprestaties van de afgelopen 3 seizoenen.

In totaal werden er 52 individuele sporters en 24 ploegen gehuldigd voor hun sterke sportprestaties. Traditioneel worden aan het eind van de avond de sportpersoonlijkheden van het jaar bekend gemaakt:

Beloftevolle jongere van het jaar: Rhune Cardinaels (snowboarden)
Rhune begon op zijn 8ste levensjaar met snowboarden en is reeds van bij de opstart van het IRP (Intensive Rookie Programma van Sneeuwsport Vlaanderen) een vaste waarde bij deze Belgische selectie snowboarders. Afgelopen seizoenen behaalde hij meerdere Vlaamse, Belgische en internationale podiumplaatsen. Vanaf september 2022 zal hij starten aan het Atlascollege in Genk in het 2de middelbaar pre-topsport snowboard.

Sportvrouwen jaar: Julie Cooninx en Lara Drijkoningen (Duet free U18 – Synchroclub Bree)
Julie en Lara werden afgelopen seizoen meermaals geselecteerd voor de Belgische selectie bij de junioren. Eind juni 2022 zullen deze Belgische kampioenen deelnemen aan het EJK in Alicante.

Sportploeg van het jaar: 1ste provinciale – Bree Basket
Harlod Bombala, Toon Cober, Marijn Cuijpers, Loic De Corswarem, Mees De Rooij, Menno Dreessen, Thomas Dreesen, Jan Gijsen, Gijs Rombouts, Killian Roovers, Daan Rosenmuller, Jorne Salden, Djofr Van der Schans

Trainers: Randolph Lamont & Tamara Dreesen

Deze jonge, beloftevolle ploeg werd dit seizoen provinciaal kampioen en kan komend seizoen als enigste balsportteam uit Bree aantreden bij de landelijke competitie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.