Uitbreiding bebouwde kom Ophoven-Geistingen

Venlosesteenweg Ophoven

Op de N78 Venlosesteenweg gedeelte Ophoven-Geistingen is al een gedeelte ingericht als bebouwde kom. Om enkele logische redenen zal die bebouwde kom aan beiden zijden binnenkort iets langer worden. De gemeenteraad keurde een aanvullend reglement op het wegverkeer goed zodat het Vlaams gewest deze uitbreiding kan realiseren.

Schepen van verkeer Mark Hoedemakers: “Komende uit de richting van Maaseik begint de bebouwde kom net voor de Linderweg. Eigenaardig genoeg is dat pas na de middengeleider die vroeger als zogenaamd poorteffect geïnstalleerd werd. Het gevolg is dat deze middengeleider al enkele keren aangereden werd. Het is logischer om de 50 km/u al voor deze middengeleider te laten ingaan. Het gaat dan om een uitbreiding van ongeveer 200 meter in de richting van Maaseik. Richting Kessenich eindigt de bebouwde kom op dit moment direct na het uitrijden van Ophoven centrum. Echter tussen de twee beken ligt ook een middengeleider en iets verderop – ter hoogte van Letterveld-Geistingen – werd in 2021 nog een veilige(re) oversteekplaats gemaakt. Zowel de gemachtigde opzichters ter plaatse als de ouders van schoolgaande kinderen maakten ons attent op het feit dat het regime van 70 km/u niet echt logisch is in combinatie met de veilige oversteekplaats. Om die reden zal de bebouwde kom richting Kessenich uitgebreid worden met ongeveer 500 meter tot ter hoogte van de Drietak.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.