Beleef het eeuwenoud Vinkenbierverhaal met een unieke wandeling door de Maasdorpen

“Waar de brouwer is, hoeft de bakker niet te zijn”, onder dat motto werd enkele jaren geleden vzw Geistinger Vinkenbier gesticht. Hun doel? De plaatselijke gastronomie nog extra kracht bijzetten door de creatie van een eigen biertje. Op basis van een aloud recept werd al snel het Vinkenbier – en vervolgens de Maaslenjer Tripel – gerealiseerd. Maar hoe kwam dit Vinkenbier tot stand? En waarom juist in Geistingen? De nieuwe Vinkenbierwandeling neemt jou mee in de geschiedenis van het Vinkenbier

Schepen voor toerisme van de gemeente Kinrooi, Sylvie Henckens: “Ik ben verheugd dat ik vandaag deze Vinkenbierwandeling officieel aan het grote publiek mag voorstellen. Voor mij heeft het Vinkenbierverhaal een heel speciale betekenis. De Vinkenbieren zijn heerlijke lokale producten, gegroeid vanuit het engagement van de eigen bevolking om onze Maasdorpjes nog eens extra in de kijker te zetten. Als lid van het bestuur van Geistinger Vinkenbier vzw volg ik het project dan ook al enkele maanden kort op.”

Voorzitter van Geistinger Vinkenbier vzw, Jean Smeets: “Vorig jaar is – in samenwerking met Visit Kinrooi – de wandeling al voorgesteld. We merkten toen al snel dat ons huiswerk nog niet volledig af was en er nog een extra dimensie ontbrak. Die hebben we vandaag toegevoegd in de vorm van vier grote informatieborden. De route is intussen 10 km lang, leidt de gast langs de mooiste plekjes en vertelt de eeuwenoude geschiedenis van het Vinkenbier. Afsluitend of tijdens het traject kan je bij de verschillende horecazaken genieten van een van onze biertjes.”

Jörgen Janssenswillen, medewerker toerisme gemeente Kinrooi: “We weten dat de bierbeleving in Vlaanderen enorm in de lift zit en de buitenlandse toerist Vlaanderen steeds vaker associeert met bieren. Een belangrijk aandeel daarvan komt uit de Nederlandse markt. Dit enorme groeipotentieel en het authentieke verhaal achter het Vinkenbier heeft ons de koppen bij elkaar doen steken. We brengen de verhalen terug naar de locaties waar ze zich hebben afgespeeld en leggen linken die zelfs lokaal niet altijd gekend waren. Zo blijft dit toeristisch product zeker ook een ontdekking voor onze lokale inwoners.”

Schepen voor toerisme Sylvie Henckens: “Ik wil graag iedereen bedanken voor de fijne samenwerking: van het bestuur van Geistinger Vinkenbier vzw tot de medewerkers van Visit Kinrooi en het gemeentebestuur, maar zeker ook alle vrijwilligers. Hopelijk treffen we elkaar snel bij ‘eene Vinken’.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.