Buurtspeelplein Meytersveld als volgende aan de beurt in de gemeente Kinrooi

Vorige vrijdag 24 juni 2022 openden de buurtbewoners van Oud Kevelaer en het gemeentebestuur het vernieuwde speelpleintje in hun wijk. Als alles naar wens verloopt, mag de wijk Meytersveld zich in 2023 aan hetzelfde verwachten. De gemeenteraad keurde immers de beplantings- en omgevingswerken goed, alsook de aankoop van speeltoestellen.

Burgemeester Wim Rutten: “Via het burgerparticipatieplatform kinrooimeemaken.be gingen we in het begin van deze beleidsperiode op zoek naar voorstellen of suggesties van inwoners. Wat zouden zij graag gerealiseerd zien in de komende zes jaar? Speelpleintjes opwaarderen, renoveren of nieuwe voorzien was daarbij een vaak gehoorde suggestie. Volgend op dit traject werd op vrijdag 24 juni het vernieuwde speelpleintje op Oud Kevelaer officieel geopend. Ondertussen staan nog twee andere projecten op het programma: enerzijds de opfrissing van Haexkamp in Geistingen en anderzijds de aanleg van een volledig nieuw buurtspeelpleintje op Meytersveld waarvoor de gemeenteraad enkele dossiers goedkeurde.”

Schepen van burgerparticipatie en jeugd Peter Nies: “Net zoals bij Oud Kevelaer, zal het speelplein op Meytersveld tot stand komen in samenspraak met de bewoners. Op www.kinrooimeemaken.be/meytersveld werd een online participatietraject doorlopen en er waren ook offline momenten om de wensen van de buurtbewoners goed in kaart te kunnen brengen. Dat resulteerde in dit plan.

Met de goedkeuring van twee dossiers tijdens de gemeenteraad kunnen we nu op zoek gaan naar een leverancier van de speeltoestellen enerzijds (punt 2.1) alsook naar een aannemer voor de beplantings- en omgevingswerken anderzijds. Op 17 augustus zal de financiële dienst de offertes openen en wellicht volgt de toewijzing dan nog eind augustus of begin september. Acht weken na de toewijzing zal de leverancier de speeltoestellen plaatsen, waarna ook half november en december de beplantingswerken zullen volgen. Gezien de winterperiode niet echt dé buitenspeelperiode is, zal de officiële opening pas in het voorjaar van 2023 georganiseerd worden.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.