Kinrooi verdeelt ruim 20.000 euro als steun aan de lokale sportclubs

Tegen de zomervakantie keurt het college van burgemeester en schepenen altijd de toelagen aan diverse sportverenigingen goed. De grootste bedragen gaan naar verenigingen die zich inzetten voor een kwalitatieve jeugdsport-begeleiding, wat al jaren een belangrijk item is in Kinrooi.

Burgemeester Wim Rutten: “Wat de sportsubsidies betreft, proberen we alle verenigingen met een actieve jeugdwerking financieel te steunen. Sportclubs die in een sportzaal actief zijn, krijgen een mooie korting op de huur van de zaal. Voor voetbalverenigingen is er ook een gunstige erfpachtregeling voor de terreinen. Daarnaast werd op 1 juli nog 3.000 euro werkingstoelage verdeeld aan de hand van een puntensysteem. Zes sportclubs van divers pluimage (vissen, G-sport, tafeltennis, tennis, beachvolley…) ontvingen daardoor een toelage tussen de 333 en 616 euro. Die zal deze zomer betaald worden aan de betrokken sportclubs.”

Schepen van sport Mark Hoedemakers: “Eind juni keurde het college van burgemeester en schepenen ook de verdeling van subsidies voor kwaliteitsvolle jeugdsportbegeleiding goed. Kinrooi streeft hier al jaren naar en moedigt dat financieel ook aan via toelagen op basis van het aantal gediplomeerde trainers actief in de sportvereniging. Voor kwalitatieve jeugdsportbegeleiding besliste het gemeentebestuur om 17.441,40 euro uit te betalen aan 11 verschillende clubs, die allemaal samen een 50 gediplomeerde jeugdtrainers en 3 jeugdsportcoördinatoren in hun werking hebben. Doorgaans betalen de clubs de kosten die iemand maakt voor het behalen van een trainersdiploma. Dankzij ons subsidiereglement krijgt de vereniging dat over drie jaar gespreid ook terugbetaald. Met de werkings- en jeugdtrainerstoelagen komt de totaalsom voor gemeentelijke sportsubsidies uit op ruim 20.000 euro.”

Nieuwe subsidie voor grote kampioenschappen
Schepen van sport Mark Hoedemakers: “Kinrooi is een sportlocatie die steeds meer in de smaak valt van diverse sportverenigingen. Het Bastion en de omgeving aan de Maasplassen lenen zich perfect voor grote wedstrijden zoals in het eerste weekend van juli nog bewezen werd met de Steengoed Maastriatlon. Dit jaar is er ook nog het Belgium Beach Tornooi, het BK windsurfen, het BK interclub feedervissen en het WK Feedervissen.”

Verenigingen die een wedstrijd voor een groot kampioenschap willen organiseren, moeten daar vaak een flinke kost voor betalen aan de desbetreffende federatie. Voor dergelijke evenementen gaf het gemeentebestuur tot nu toe altijd een logistieke ondersteuning maar er was nog geen financiële steun om die federatiekosten te helpen dragen. Omdat evenementen met zo’n uitstraling gunstig zijn voor de citymarketing en visibiliteit van de gemeente Kinrooi keurde de gemeenteraad op 4 juli 2022 een nieuw subsidiereglement goed. Een lokale vereniging die een wedstrijd voor het Limburgs, Belgisch, Europees of wereldkampioenschap organiseert, kan voortaan tot 2.500 euro recupereren van de betaalde federatiekosten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.