Volksfeest ter gelegenheid van priesterwijding Geert Narinx uit Geistingen

Afgelopen zondag 10 juli 2022 werd Geistingenaar Geert Narinx tot priester gewijd tijdens een lange, maar sfeervolle Viering in de Sint-Romboutskathedraal van Mechelen. Een honderdtal dorpsgenoten was present om de wijdeling een hart onder de riem te steken en hem achteraf uitvoerig te feliciteren. Geistingen is nu helemaal klaar voor de feestelijkheden van de Eremis (Eerste Mis) op zondag 24 juli a.s. in en rond hun Parochiekerk Sint-Lambertus en het met rozen getooide Mariapark.

Inwoners en verenigingen van Geistingen hebben vanaf het begin geen seconde getwijfeld om hun schouders te zetten onder de feestelijkheden naar aanleiding van de Eremis van hun eeuwig sympathieke dorpsgenoot, Geert Narinx. Drie werkgroepen en één stuurgroep gingen aan de slag voor een uitgebreid programma met zowel ingetogen als uitbundige momenten. Enkele sponsors zorgden voor wat financiële ondersteuning.

Op zondag 24 juli zal de kersverse jonge priester in de gracieus versierde straten van Geistingen worden ingehaald door een schare van familie, verenigingen en genodigden. De intocht zal worden opgeluisterd dooreen muziekkorps samengesteld uit het Harmonieorkest HOGO uit Geistingen en fanfare Vriendenkring uit Kessenich. Symbolisch kan dit tellen, want Geert is geboren uit ouders met wortels uit beide aangrenzende dorpen.

E.H. Geert zal vervolgens de plechtige Eremis voorgaan en wordt geassisteerd door maar liefst 7 priesters en diakens. Het kerkkoor kreeg versterking van enkele enthousiaste dorpsgenoten en wordt gedirigeerd door een muzikaal opgeleid buurmeisje. Aansluitend is er een kort academisch moment.
De kerk zal nog eens vollopen, maar voor wie niet binnen kan, is er buiten een groot scherm waarop men alles kan volgen. Via de sociale media zal men ook een livestream kunnen bekijken.

Na de receptie waar alle Geistingenarenen sponsors zijn uitgenodigden toneelvereniging Kunst Adelt een première zal presenteren, zal een groot volksfeest het dorp op zijn kop krijgen. Uiteraard met muziek van de plaatselijke band Joeng, kinderanimatie, Geistinger Vinkenbier en Maaslénjer en meer dan voldoende ander eten en drinken. Apotheose van de feestelijkheden is het optreden tegen de avond van de sfeerband Friends.

De Geistinger verenigingen leveren meer dan 100 vrijwilligers om de feestelijkheden in goede banen te leiden. Alle opbrengsten worden besteed aan de grondige renovatie van het meest intens gebruikte verenigingsgebouw binnen Kinrooi, het Gemeenschapshuis van Geistingen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.